Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
L 35
Offentligt
1179979_0001.png
1179979_0002.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 16. november 2012Sagsnr.: 15511Dok.nr.: 460702
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 9. november 2012stillet følgende spørgsmål nr. 6 (L 35) som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Erling Bonnesen (V).

Spørgsmål 6:

”Ministeren bedes redegøre for, hvordan registreringsarbejdet planlægges tilrettelagt, ogi hvilket omfang der skal foretages indberetninger af registreringerne og hvordan kon-trolarbejdet planlægges tilrettelagt.”

Svar:

Der eksisterer ingen formkrav til, hvorledes jordbruger skal føre sin sprøjtejournal. Deter således op til jordbruger selv at beslutte, hvordan den pågældende vil registrere deekstra oplysninger. NaturErhvervstyrelsens elektroniske sprøjtejournal vil blive opdate-ret, således at jordbruger let kan registrere oplysninger om sprøjtefører og anvendt sprøj-te her, hvis jordbruger ønsker at benytte det tilbud.Danske Maskinstationer og Entreprenører bemærker i deres høringssvar, at branchenallerede har indarbejdet et koncept til udarbejdelse af en sprøjtejournal, som genereres imaskinstationens administrationssystem. De anfører, at det vil være en enkel opgave atindføre to kolonner mere, som angiver, hvem sprøjteføreren er og hvilken sprøjte, deranvendes, da disse oplysninger allerede er registreret.NaturErhvervstyrelsen vurderer, at i takt med den teknologiske udvikling med løbendeelektronisk registrering af sprøjteoplysninger vil den administrative byrde forbundet meddenne opgave blive minimal for langt de fleste jordbrugere.
Der kommer ingen ændringer i de gældende krav til indberetning som følge af dette lov-forslag. Oplysninger om sprøjtefører og anvendt sprøjte skal således ikke indberettes tilNaturErhvervstyrelsen.Kontrollen af sprøjtejournalerne vil fortsætte som hidtil. I forbindelse med kontrollen vilkontrolløren tjekke, at de to ekstra oplysninger er anført.Fødevareministeriet er opmærksom på, at det vil være hensigtsmæssigt, hvis den valgtemetode til identifikation af sprøjten harmonerer med Miljøministeriets kommende reglerfor godkendelse af sprøjteudstyr ved et eftersyn, således at der ved Fødevareministerietskontrol og Miljøministeriets godkendelse af sprøjten anvendes den samme form foridentifikation. Fødevareministeriet er derfor i dialog med Miljøministeriet om, hvordanman mest hensigtsmæssigt får koblet de registrerede oplysninger med Miljøministerietsfremtidige ordning for syn af sprøjter.
Mette Gjerskov
/Lars O. Hansen
2