Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2012-13, Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2012-13, Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2012-13
L 39 Bilag 6, L 39 A Bilag 6, L 39 B Bilag 6
Offentligt
1183850_0001.png
1183850_0002.png
1183850_0003.png
1183850_0004.png
Til lovforslag nr.L 39
Folketinget 2012-13
Betænkning afgivet af Sundheds- og Forebyggelsesudvalget den 27. november 2012
Udkasttil
Betænkningover
Forslag til lov om ændring af sundhedsloven og apotekerloven(Regelforenkling i den kommunale tandpleje, ophævelse af pensionisters tilskud til håndkøbslægemidler og ændring afkompetenceregler om apotekeres udnævnelse m.v.)[af ministeren for sundhed og forebyggelse (Astrid Krag)]1. ÆndringsforslagMinisteren for sundhed og forebyggelse har stillet 2 æn-dringsforslag, hvoraf 1 om deling af lovforslaget.2. UdvalgsarbejdetLovforslaget blev fremsat den 24. oktober 2012 og var til1. behandling den 1. november 2012. Lovforslaget blev efter1. behandling henvist til behandling i Sundheds- og Fore-byggelsesudvalget.MøderUdvalget har behandlet lovforslaget i 3 møder.HøringEt udkast til lovforslaget har inden fremsættelsen væretsendt i høring, og ministeren for sundhed og forebyggelsesendte den 3. september 2012 dette udkast til udvalget, jf.SUU alm. del – bilag 447 (2011-12). Den 24. oktober 2012sendte ministeren for sundhed og forebyggelse de indkomnehøringssvar og et notat herom til udvalget.Skriftlige henvendelserUdvalget har i forbindelse med udvalgsarbejdet modtageten skriftlige henvendelse fra De Offentlige Tandlæger.Ministeren for sundhed og forebyggelse har over for ud-valget kommenteret den skriftlige henvendelse til udvalget.DeputationerEndvidere har De Offentlige Tandlæger mundtligt overfor udvalget redegjort for deres holdning til lovforslaget:SpørgsmålUdvalget har stillet 19 spørgsmål til ministeren for sund-hed og forebyggelse til skriftlig besvarelse, som denne harbesvaret.3. Indstillinger [og politiske bemærkninger]<>Inuit Ataqatigiit, Siumut, Sambandsflokkurin ogJavnaðarflokkurin var på tidspunktet for betænkningens af-givelse ikke repræsenteret med medlemmer i udvalget oghavde dermed ikke adgang til at komme med indstillingereller politiske udtalelser i betænkningen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykti betænkningen. Der gøres opmærksom på, at et flertal elleret mindretal i udvalget ikke altid vil afspejle et flertal/mindretal ved afstemning i Folketingssalen.4. Ændringsforslag med bemærkningerÆndringsforslagAfministeren for sundhed og forebyggelse,tiltrådt af <>:aÆndringsforslag om deling af lovforslaget1)Lovforslaget deles i to lovforslag med følgende titlerog indhold:
DokumentIdJournalnummer
2
A.»Forslag til lov om ændring af sundhedsloven og apote-kerloven (Regelforenkling i den kommunale tandpleje ogændring af kompetenceregler om apotekeres udnævnelsem.v.)« omfattende § 1, nr. 1-3, 5 og 6 og §§ 2-6.B.»Forslag til lov om ændring af sundhedsloven (Ophævel-se af pensionisters tilskud til håndkøbslægemidler)« omfat-tende § 1, nr. 4, § 3 og § 6, stk. 1.[Forslag om deling af lovforslaget]bÆndringsforslag til det under B nævnte forslagTil § 62)Istk. 1udgår », jf. dog stk. 2«.
[Konsekvens af deling af lovforslaget]BemærkningerTil nr. 1Det foreslås at dele lovforslaget i to forslag. Det ene for-slag (A) vedrører regelforenkling i den kommunale tandple-je og ændring af kompetenceregler om apotekeres udnæv-nelse m.v. Det andet forslag (B) vedrører ophævelse af pen-sionisters tilskud til håndkøbslægemidler.Til nr. 2Ændringsforslaget er en konsekvens af den forslåede de-ling af lovforslaget.
Annette Lind (S) Flemming Møller Mortensen (S)fmd.Julie Skovsby (S) Karen J. Klint (S) Sophie Hæstorp Andersen (S)Daniel Toft Jakobsen (S) Orla Hav (S) Camilla Hersom (RV) Sofie Carsten Nielsen (RV) Liv Holm Andersen (RV)Jonas Dahl (SF) Eigil Andersen (SF) Özlem Sara Cekic (SF) Stine Brix (EL) Per Clausen (EL) Hans Andersen (V)nfmd.Martin Geertsen (V) Jane Heitmann (V) Sophie Løhde (V) Hans Christian Schmidt (V) Eyvind Vesselbo (V)Fatma Øktem (V) Liselott Blixt (DF) Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) Karina Adsbøl (DF) Mette Hjermind Dencker (DF)Joachim B. Olsen (LA) Thyra Frank (LA) Benedikte Kiær (KF)Inuit Ataqatigiit, Siumut, Sambandsflokkurin og Javnaðarflokkurin havde ikke medlemmer i udvalget.
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Radikale Venstre (RV)Socialistisk Folkeparti (SF)Enhedslisten (EL)
474422171612
Liberal Alliance (LA)Det Konservative Folkeparti (KF)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Sambandsflokkurin (SP)Javnaðarflokkurin (JF)
981111
3
Bilag 1Oversigt over bilag vedrørende L 39Bilagsnr. Titel1Høringsnotat og høringssvar, fra ministeren for sundhed og forebyg-gelse2Udkast til tidsplan for udvalgets behandling af lovforslaget3Tidsplan for udvalgets behandling af lovforslaget4Materiale til De Offentlige Tandlægers foretræde den 20. november20125Ændringsforslag, fra ministeren for sundhed og forebyggelse
Oversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 39Spm.nr.12TitelSpm. om antal brugere af fritvalgsordningender er mellem 0-15- år, tilministeren for sundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om, hvad det samlet set koster kommunerne at administrere af-regningen af private tandlæger, til ministeren for sundhed og forebyg-gelse, og ministerens svar herpåSpm. om, hvilke marginalomkostninger vurderer ministeren, at kom-munerne har i forbindelse med afregningen af private tandlæger, tilministeren for sundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om en oversigt over den andel af de 0-15-årige, som får tilskudtil behandling hos en privat tandlæge, til ministeren for sundhed og fo-rebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om at kapaciteten ikke skal øges i den kommunale skoletandple-je som følge af lovforslaget, til ministeren for sundhed og forebyggel-se, og ministerens svar herpåSpm. om der i besparelsen på de 4,9 mio. kr. ikke er indregnet merud-gifter til den kommunale tandpleje, til ministeren for sundhed og fore-byggelse, og ministerens svar herpåSpm. om den forventede administrative besparelse på 4,9 mio. kr. år-ligt, til ministeren for sundhed og forebyggelse, og ministerens svarherpåSpm. om, hvad er kommunernes gennemsnitlige udgifter (tilskuddetpå 65 procent) per barn per år, som benytter en privat tandlæge, til mi-nisteren for sundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm., om merudgifter for pensionister, til ministeren for sundhed ogforebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om, hvilke typer af medicin lovforslaget ikke længere vil kunnegives tilskud til, til ministeren for sundhed og forebyggelse, og mini-sterens svar herpåSpm. om at sikre en ordentlig tandpleje, til ministeren for sundhed ogforebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om, hvilke ældre borgere er det, som efter vedtagelsen af lovfor-slaget får frataget tilskuddet til håndkøbslægemidler, til ministeren forsundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpå
3
4
5
6
7
8
910
1112
4
13
1415
16
17
1819
Spm. om, hvilke typer håndkøbsmedicin bliver udskrevet på recept tilikke- kronikkere, til ministeren for sundhed og forebyggelse, og mini-sterens svar herpåSpm. om, hvorledes man definerer en kroniker, til ministeren forsundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om de gennemsnitlige årlige merudgifter for de 5 procent af pen-sionisterne, som med lovforslaget vil blive pålagt de største stigningeri egenbetalingen for håndkøbsmedicin, til ministeren for sundhed ogforebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om der er taget højde for, at et større antal pensionister må for-ventes at søge egen læge for at få udskrevet recept på håndkøbslæge-midler, til ministeren for sundhed og forebyggelse, og ministerenssvar herpåSpørgsmål om kommentar til materialet fra De Offentlige Tandlægersforetræde den 20/11-12, til ministeren for sundhed og forebyggelse,og ministerens svar herpåSpm. om den gennemsnitlige merudgift for de 100.000 patienter, tilministeren for sundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om tandreguleringsbehandling i den kommunale tandpleje, tilministeren for sundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpå