Skatteudvalget 2012-13
L 50 Bilag 14
Offentligt
1178982_0001.png
SkatteudvalgetChristiansborg1240 København KSkatteministeren Holger K. Nielsen (SF)Viborg den 12.11.2012

L 50 Forslag til lov om afgift af husstandsomdelte reklamer

(reklameafgiftsloven)Som det fremgår af lovforslagets § 2, stk. 1, nr. 3, så er reklamer medkommunal og regional information, fritaget for afgiftspligten.Ligeledes er der i fremsættelsestalen brugt følgende ordlyd:Afgiftsgrundlaget er husstandsomdelte reklamer, som harkarakter af erhvervsmæssig aktivitet, og som omdeles tilhusstande uden betaling. Afgiftsgrundlaget vil dermed ikkeomfatte breve, dagblade med abonnement, statslig, kommunalog regional information, fagforeningsblade, oplysningsmaterialefra velgørende foreninger, materiale fra religiøseinstitutioner o. lign. Desuden foreslås, at ugeaviser, telefonbøgerog reklamer fra foreninger omfattet af folkeoplysningslovenfritages for afgiftspligten.

Information:

Vi producerer, trykker og distribuerer magasinet ”KULTUR IVIBORG” som et kommunalt og regionalt informationsmagasin, primærtbestående af informationer vedr. arrangementer af kommunal og kulturelkarakter. De fleste af kommunens arrangementer og informationer er udformetmed tydelig angivelse af, at det er kommunen der informerer omarrangementerne. Ligeledes er Viborg Teaterforening og Viborg Musiksal, samtdet lokale spillested Paletten også repræsenteret i magasinet.En væsentlig spiller på det kulturelle område er Tinghallen i Viborg, som medmagasinet kan nå bredt ud til Viborgs dækningsområde med information afarrangementer. Tinghallen er støttet kommunalt og virker som Viborgsforsamlingshus.

Spørgsmål:

er dette magasin fritaget for den forventede reklameafgift?Magasinet er fremsendt i elektronisk udgave.Med venlig hilsenSøren Hartly