Beskæftigelsesudvalget 2012-13
L 53
Offentligt
1191445_0001.png
1191445_0002.png
1191445_0003.png
Ændringsforslagtil

Forslag til lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om aktiv socialpolitik,

lov om social pension og forskellige andre love

(Reform af førtidspension og fleksjob, herunder indførelse af ressourceforløb, rehabiliteringsteam,fleksløntilskud m.v.)
AfEnhedslisten (EL),tiltrådt af … …§1

1)

I den inr. 41foreslåede§ 70 f, stk. 1,udgår 2. og 3. pkt. og i stedet indsættes som nyepunktummer:”Tilskuddet udgør et beløb, som svarer til forskellen mellem den udbetalte løn fra arbejdsgiveren ogden overenskomstmæssige løn på området med sædvanlige tillæg. Hvis der ikke er en overenskomstpå området tages udgangspunkt i en overenskomst på et sammenligneligt område eller på den løn,som sædvanligvis udbetales til en person, der er ansat på fuld tid på virksomheden.Fleksløntilskuddet udbetales månedsvis bagud.”

2)

De inr. 41foreslåede§ 70 f, stk. 2og3,udgår.Stk. 4-11 bliver herefter nr. 2-9.[Ændring af størrelsen af fleksløntilskuddet]

3)

I den undernr. 53foreslåedekapiteloverskriftindsættes efter »Bidrag«: »tilpensionsopsparingog«.

4)

De undernr. 53foreslåede§§ 114og115affattes således:

Ȥ 114.

For en person, der modtager tilskud fra kommunen under ansættelse i fleksjob, jf. § 70 f,indbetales et bidrag til den pensionsordning, der er oprettet som led i ansættelsen. Bidragetindbetales med den samme procentsats, der følger af overenskomsten på det pågældende område.Stk. 2.Den ansatte betaler 1/3 af bidraget og kommunen betaler 2/3 af bidraget.

§ 115.

For en person, der modtager tilskud fra kommunen under ansættelse i fleksjob, jf. § 70 f,indbetales et bidrag til Arbejdsmarkedets Tillægspension, der svarer til det bidrag, der er fastsat i §15 i lov om Arbejdsmarkedets Tillægspension.Stk. 2.Bidraget indbetales efter bestemmelserne i § 15 i lov om Arbejdsmarkedets Tillægspension.Antallet af timer med fleksløntilskud beregnes på grundlag af forskellen mellem 37 timer om ugenog antallet af løntimer, som er indberettet fra ansættelsen i fleksjobbet til indkomstregistret, jf. lovom et indkomstregister.Stk. 3.Den ansatte betaler 1/3 af bidrag og kommunen betaler 2/3 af bidraget.[Løn og fleksløntilskud svarer sammenlagt til overenskomstmæssig løn og indbetaling af bidrag tilarbejdsmarkedspension og til ATP af fleksløntilskuddet]
BemærkningerTil nr. 1Med forslaget til§ 70 f, stk. 1, 2-4 pkt.,får en ansat i fleksjob udbetalt et samlet beløb, der består afløn og fleksløntilskud, der svarer til den overenskomstmæssige løn på området. Hvis der ikke er enoverenskomst finder overenskomsten på et sammenligneligt område anvendelse.
Til nr. 2§ 70 f, stk. 2 og 3,udgår som følge af forslaget til nr. 1.
Til nr. 3Forslaget er en konsekvens af forslaget i nr. 2, hvorefter det foreslås, at der både skal indbetalesbidrag til den pensionsopsparing, der er oprettet som led i ansættelsen i fleksjob, og bidrag tilArbejdsmarkedets Tillægspension.
Til nr. 4Det foreslås, at der af fleksløntilskuddet indbetales et bidrag til den pensionsopsparing, der eroprettet som led i ansættelsen i fleksjob. Bidraget indbetales med den procentsats, der er fastsat iden overenskomst, som personen er ansat under. Den ansatte betaler selv 1/3 af pensionsbidraget ogkommunen betaler de resterende 2/3 af bidraget.Det foreslås også, at der af fleksløntilskuddet indbetales et bidrag til ArbejdsmarkedetsTillægspension. Bidraget svarer til det bidrag, der er fastsat efter § 15 i lov om ArbejdsmarkedetsTillægspension. Endvidere indbetales bidraget efter bestemmelserne i § 15 i lov omArbejdsmarkedets Tillægspension.Det vil sige, at der indbetales- et fuldt ATP-bidrag på 270 kr. om måneden, hvis der udbetales fleksløntilskud for 117 timer ommåneden (27 timer om ugen),- 2/3 ATP-bidrag på 180 kr. om måneden, hvis der udbetales fleksløntilskud for under 117 menmindst 78 timer om måneden (under 27 timer men mindst 18 timer om ugen),- 1/3 ATP-bidrag på 90 kr. om måneden, hvis der udbetales fleksløntilskud for under 78 timer menmindst 39 timer om måneden (under 18 timer men mindst 9 timer om ugen)intet ATP-bidrag, hvis der udbetales fleksløntilskud for under 39 timer om måneden (under 9 timerom ugen).Det foreslås, at antallet af timer med fleksløntilskud beregnes på grundlag af forskellen mellem 37timer om ugen og antallet af løntimer, som er indberettet fra ansættelsen i fleksjobbet tilindkomstregistret, jf. lov om et indkomstregister.Det foreslås, at den ansatte betaler 1/3 af bidrag og kommunen betaler de resterende 2/3 af bidraget.