Beskæftigelsesudvalget 2012-13
L 53
Offentligt
1187182_0001.png
Folketingets BeskæftigelsesudvalgChristiansborg1240 København K
BeskæftigelsesministerietVed Stranden 81061 København KT 72 20 50 00E [email protected]www.bm.dkCVR 10172748EAN 5798000398566
29. november 2012
Beskæftigelsesudvalget har i brev af 15. november 2012 stillet følgende spørgsmålnr. 25 (L 53), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra FinnSørensen (EL).

Spørgsmål nr. 25:

J.nr. 2012-9497
”I høringsnotatet fastslår regeringen, at der fortsat vil kunne bevilges førtidspensi-on, når det er ”åbenlyst formålsløst” at forsøge at udvikle arbejdsevnen. Vil mini-steren specificere, hvor ringe arbejdsevnen hos en borger helt uden udviklingspo-tentiale skal være, før der kan bevilges førtidspension? Opereres der fortsat med engrænse på 12 timer ugentligt, eller vil en borger med f.eks. langsomt, men åbenlystfremadskridende muskelsvind og en arbejdsevne på f.eks. 7 timer blive henvist tilminifleksjob frem for førtidspension efter de nye regler?”

Endeligt svar:

Spørgsmålet hører under Social- og Integrationsministerens ressort, og jeg har der-for bedt social- og integrationsministeren om et bidrag til besvarelsen af spørgsmå-let:Social- og integrationsministeren har oplyst følgende:”Der er ikke fastsat et bestemt antal timer for, hvornår man kan få bevilliget etfleksjob og dermed heller ikke for, hvornår man kan bevilges førtidspension. Enperson, hvis arbejdsevne er varigt og væsentligt nedsat, og hvor det vurderes, atpersonen aktuelt har en meget lille arbejdsevne, kan blive visiteret til et fleksjob,hvis der er mulighed for, at den pågældendes arbejdsevne kan udvikles, således atpersonen kan øge sin arbejdsindsats inden for en rimelig periode. Hvis arbejdsev-nen ikke vurderes at kunne forbedres, og den pågældende kun kan arbejde få timerom ugen, skal kommunen vurdere, om der skal indledes en sag om førtidspension.Personer, hvis arbejdsevne permanent er meget begrænset, eller personer, der er såsyge eller har så betydelige funktionsnedsættelser, at arbejdsevnen ikke vil kunneforbedres, vil således stadig kunne tilkendes førtidspension”.Jeg kan henholde mig til social- og integrationsministerens svar.
Venlig hilsen
Mette Frederiksen