Børne- og Undervisningsudvalget 2012-13
L 73
Offentligt
1188309_0001.png
1188309_0002.png
Børne- og UndervisningsudvalgetChristiansborg
Ministeriet for Børn ogUndervisningMinisterenFrederiksholms Kanal 211220 København KTlf. 3392 5000Fax 3392 5547www.uvm.dk
30-11-2012I forbindelse med behandlingen af (L 73) Forslag til Lov om ændring aflov om friskoler og private grundskoler m.v. og lov om folkehøjskoler,efterskoler, husholdningsskoler og håndarbejdsskoler (frie kostskoler)(Tilskud til inklusion af elever med særlige behov på frie skoler m.v.) harudvalget efter ønske fra Anni Matthiesen (V) i brev af 22. november2012 stillet mig følgende spørgsmål:Spørgsmål 1:”Vil der på nogen måde være indbygget nogen form for tilbagebetalings-ordning, såfremt pengene ikke er benyttet til inklusionsopgaver, og i gi-vet fald på hvilken måde skal dette ske?”Svar:Med lovforslaget indføjes en pligt i friskoleloven og lov om frie kostsko-ler til inklusion af elever med særlige behov.Lovforslaget indebærer, at frie grundskoler, efterskoler, husholdnings-skoler og håndarbejdsskoler i skolens årsregnskab særskilt skal redegørefor, hvordan tilskud til inklusion er anvendt. Dette fremgår af lovforsla-gets § 1, nr. 6, og § 2, nr. 4.Årsregnskaberne revideres af skolens revisor, som kontrollerer skolensoplysninger til brug ved beregning af tilskud.Ministeriet for Børn og Undervisning vil følge udviklingen af inklusionpå de frie skoler og skolernes anvendelse af inklusionsmidlerne, bl.a.gennem skolernes særskilte redegørelser for tilskuddenes anvendelse iskolernes årsregnskaber.
2For skoler, der modtager tilskud til inklusion uden at bruge midlerne påinklusionstiltag til elever med særlige behov, vil spørgsmålet om tilbage-betaling af inklusionsmidlerne tilsynsmæssigt blive taget op af ministerietved Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen.Med lovforslaget foreslås ikke indført nye sanktionsmuligheder, men derer i de gældende love for de frie skoler bl.a. mulighed for at kræve tilskudtilbagebetalt helt eller delvist, hvis skolen ikke har overholdt lovens be-stemmelser.
Med venlig hilsen
Christine Antorini