Transportudvalget 2012-13
L 8
Offentligt
1172675_0001.png
- A K T 2 8 0 0 6 6 - B I L A G 4 - [ T R U s p m 3 til L 8 ] -
^Transportministeriet
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketingetFrederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
12
Transportudvalget har i brev af 18. oktober 2012 stillet mig følgende spørgsmål3 vedrørende L 8 - Forslag til lov om ændring af lov om den selvstændigeoffentlige virksomhed DSB og om DSB S-tog A/S samt fusionsskatteloven.(Fremgangsmåde ved anskaffelse af rullende materiel, generel garantistillelse,bestyrelsessammensætning, mulighed for DSB og Naviair til at fusionereskattefrit med helejede datterselskaber, konsekvensændringer som følge afselskabsloven m.v.), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Kim Christiansen (DF).
Spørgsmål nr. 3:Ministeren bedes oplyse, om de kommende indkøb af 15 eltog kan dække helebehovet mellem København og Esbjerg/Sydjylland med eldrift, når helestrækningen er elektrificeret med den sidste elektrificering mellem Lunderskovog Esbjerg og hvis ikke, hvordan skal det resterende materiel anskaffes/fin-ansieres?
Svar:Det er vurderingen, at 15 el-togsæt er tilstrækkeligt på nuværende tidspunkt.Indkøbet af de 15 togsæt skal imidlertid også indgå som et element i enlangsigtet materielstrategi. DSB vil derfor forud for den endelige beslutning omdet konkrete togkøb skulle forelægge en samlet materielstrategi.
Med venlig hilsen
Vi-Henrik Dam Kristensen