Skatteudvalget 2012-13
L 81
Offentligt
1198398_0001.png
1198398_0002.png
J.nr. 12-0238587Dato:18. december 2012
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 81 - Forslag til lov om ændring af selskabsskatteloven, lov om afgiftaf lønsum m.v., afskrivningsloven og forskellige andre love. (Ophæ-velse af andelsbeskatningen, forhøjelse af visse lønsumsafgiftssatser,nedsættelse af afskrivningssatsen for store vindmøller, inddragelse afCO2-kvoter under CFC-beskatningen, forhøjelse af afgiften af kasko-forsikringer for lystfartøjer m.v.).
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 30 af 17. december 2012. Spørgsmå-let er stillet efter ønske fra Ole Birk Olesen (LA).
Holger K. Nielsen/ Susanne Reinholdt Andersen
Spørgsmål:Ministeren bedes redegøre for, hvem der betaler for de radiobaserede nød- ogsikkerhedstjenester i Grønland, og om forhøjelsen af afgiften på lystfartøjers kaskoforsik-ringer skal medvirke til at betale for udgifter i Grønland.
Svar:Erhvervs- og Vækstministeriet oplyser, at:
"Fra 1. april i år afholder den danske stat udgifterne til driften af de maritime nød- og sik-kerhedstjenester i Grønland. Det sker konkret ved, at staten kompenserer TDC for selska-bets nettoomkostninger forbundet med driften af nødtjenesterne i Grønland. Det er imidler-tid uafklaret, hvorvidt den danske stat også på længere sigt skal kompensere TDC for sel-skabets nettoomkostninger ved ydelsen på Grønland. Regeringen afventer således EU-domstolens fortolkning af EU's forsyningspligtdirektiv. EU-domstolen skal, som et led i enpræjudiciel forelæggelse, tage stilling til, hvorvidt den danske stat skal kompensere TDCfor selskabets nettoomkostninger ved ydelsen på Grønland. Såfremt den danske stat skalafholde udgifterne til nød- og sikkerhedstjenesterne i Grønland, har regeringen besluttet, atden Værnsfælles Arktiske Kommando overtager driften af radiorummet på Grønland fra 1.januar 2015."
Side 2