Skatteudvalget 2012-13
L 83 Bilag 14
Offentligt
1190799_0001.png
1190799_0002.png
J.nr. 12-0236911Dato: 05.12.2012
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 83 - Forslag til lov om ændring af lov om registrering af køretøjer

og registreringsafgiftsloven (Betaling for registrering af køretøjer og

justering af godtgørelsen af registreringsafgift ved eksport af køretø-

jer).

Hermed en kommentar til den fornyede henvendelse fra Pava Bilsyn,Dansk Lokal Syn og Danske Synsvirksomheder, jf. L 83 – bilag 11.
Holger K. Nielsen
/ Lene Skov Henningsen
Synsvirksomhederne anfører, at staten nu med tilbagevirkende kraft gøres til en momsplig-tig juridisk person, der har udbetalt godtgørelser indeholdende moms. Dette sker, uden atstaten ved udbetalingerne af godtgørelserne har specificeret momsen eller angivet udbetale-rens CVR-nummer.

Kommentar:

Udbetalingen af godtgørelsen er sket som et vederlag til synsvirksomhederne for, at dissehar udført opgaver med at registrere køretøjer og udlevere eller modtage nummerplader re-tur. Disse ydelser leverer synsvirksomhederne som led i deres økonomiske virksomhed, ognår der modtages et vederlag herfor, er vederlaget momspligtigt for virksomheden.Det er i relation til udbetalingen af godtgørelsen ikke relevant, hvorvidt staten er en afgifts-pligtig person. Det er virksomhedens momsmæssige forhold, der er afgørende.Konsekvensen af Skatteministeriets kommentar af 30. november 2012, jf. L 83 – bilag 10,er derfor ikke, at staten med tilbagevirkende kraft bliver en momspligtig person.Fra den 1. januar 2013 bliver retstilstanden, at der ikke skal betales moms af det beløb, derskal betales til SKAT for registrering af et køretøj, mens der skal betales moms af den beta-ling, som en synsvirksomhed kræver for en registrering.
Side 2