Skatteudvalget 2012-13
L 83 Bilag 8
Offentligt
1186272_0001.png
1186272_0002.png
Skatteudvalget
Høringssvar til -

L83 Forslag til lov om ændring af lov om registrering af

28.11.2012

køretøjer og registreringsafgiftsloven

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension vil gerne benytte lejligheden til at henlede udvalgets op-p-mærksomhed på det arbejde, som forsikringsselskabernes taksatorer udfører påvegne af SKAT i forbindelse med håndhævelse af gældende told-told-/reparationsgrænseregler i forbindelse med forsikringsskadede køretøjer, hvilketvil sige, om køretøjet kan genopbygges afgiftsfrit eller ej – jf. Registreringsaf-tøjetf-giftsloven § 7.Lovforslag – L83 – vil ikke have nog konsekvenser for forsikringsselskaberne,noglehvis det er muligt for forsikringsselskaberne selv at afmelde et køretøj i Køre-orsikringsselskabernee-tøjsregistret (DMR-systemet).Forsikring & Pension finder det derfor afgørende, at dette bliver muligt og løseshurtigst muligt efter vedtagelsen af L83 så forsikringsselskaberne, deres taksa-L83,a-torer og sagsbehandlere selv kan løfte denne opgave.
Philip Heymans Allé 12900 HellerupTlf.Fax41 91 91 9141 91 91 92
[email protected]www.forsikringogpension.dk
Birger Bruun JensenChefkonsulentDir.41 91 91 61
[email protected]
Vores ref.Sagsnr.DokID
BBJGES-2010-00340313471
Lovforslagets betydning for forsikringsbranchenForsikring & Pension har som sådan ikke nogen indvending til forslaget og detgebyr, som skal betales for at afmelde et køretøj. Forsikring & Pension vil doggerne påpege nogle af de problemstillinger, som vil opstå for forsikringforsikringsselska-a-berne ved vedtagelse af L83.Det er i dag ikke er muligt for forsikringsselskaberne selv at afmelde et køretøj iKøretøjsregistret, hvilket giver problem mht. betaling for dette gebyr ved af-problemerf-melding af et køretøj.Det vil være forsikringsselskabernes taksatorer som skal betale for en afmel-orsikringsselskabernes taksatorer,l-ding hos enten SKAT, synshal eller nummerpladeoperatør
Forsikringsselskabernes ttaksatorer har ingen betalingskort eller kontan-ter til betaling for en afmeldingafmelding.Uanset hvilken løsning, der evt. kan findes, vil afregningen give en ud-fordring i at få beløbet bogført på den konkrete skadesag.
Brancheorganisationfor forsikringsselskaberog pensionskasser
Som vi læser forslaget, gælder de oplyste priser kun på SKAT's kontorer, hvilketder kun vil være 4 stk. af i februar 2013 - øvrige nummerpladeoperatører ogsynshaller kan selv fastsætte deres priser. Så der er altså risiko for en størreudgift end den, vi har beregnet os frem til i forhold til de oplyste kr. 60,-.Forsikring & Pension vil meget gerne indgå i en dialog for en løsning, som kanvære til gavn for alle parter.Taksatorprocedure i dagForsikringsselskaberne og deres taksatorer er af SKAT sat til at opretholde gæl-dende lovgivning vedrørende told-/reparationsgrænsereglerne atde overholdes,hvilket vil sige om køretøjet kan genopbygges afgiftsfrit eller ej – jf. Registre-ringsafgiftsloven§ 7.1. Taksator takserer forsikringsskaden og sørger for at lovgivningen over-holdes vedrørendetold-/reparationsgrænsereglerne 55-65% - jf. Regi-streringsafgiftsloven § 7.2. Taksator skal henvende sig hos SKAT for at afmelde køretøjet.3. Efter at køretøjet er blevet afmeldt hos SKAT, kan taksator skadesbloke-re køretøjet i Køretøjsregistret (DMR-systemet).En skadesblokering i Køretøjsregisteret sikrer køretøjet i at blive indregi-streret før der er taget stilling til,om genopbygningen kan foretages af-giftsfri eller ej. I tilfældet, hvor køretøjet ikke kan genopbygges afgifts-frit er det kun SKAT, der kan ophæve blokeringen.4. Taksator aftaler en evt. kontanterstatning med forsikringstageren/ejerenaf køretøjet.5. Taksator sørger for, at køretøjet skrottes/miljøbehandles eller videre-sælges til en genopbygger.6. Hvis køretøjet skal genopbygges afgiftsfrit,sørger taksator for, at repara-tøren overholder gældende lovgivning – jf. Registreringsafgiftsloven § 7.7. Er reparation gennemført i forhold til lovgivning,ophæver taksator ska-desblokering i Køretøjsregistret (DMR-systemet), som giver reparatørenmulighed for at indregistrere køretøjet på ny.Løsningsforslag til taksatorprocedure efter 1. januar 2013Med L83 er der virkelig kommet fokus på, at forsikringsselskabernes taksatorerselv kan afmelde et køretøj, hvilket ikke er tilfældet i dag. Det er en naturligproces, at man som taksator kan afmelde samtidig med, at man skadesblokereret køretøj i Køretøjsregistret, som også vil give et meget smidigere og hurtigeresagsforløb i de enkelte sager samtidig med, at man håndhæver toldreglerne forSKAT.Endeligt vil det være meget vigtigt, at forsikringsselskabernes taksatorer kanafmelde et køretøj i Køretøjsregistret (DMR-systemet) pr. den 1. januar 2013 jf.lovforslaget – L83 ændring af lov om registrering af køretøjer og registreringsaf-giftsloven.
Forsikring & Pension
Vores ref.Sagsnr.DokID
BBJGES-2010-00340313471
Med venlig hilsen
Birger Bruun Jensen
Side2