Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
L 35
Offentligt
1190151_0001.png
1190151_0002.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 5. december 2012Sagsnr.: 15511Dok.nr.: 469358
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 29. november2012 stillet følgende spørgsmål nr. 9 (L 35) som hermed besvares. Spørgsmålet er stilletefter ønske fra Lene Espersen (KF).

Spørgsmål 9:

”I forlængelse af ministerens besvarelse af L 35 – spm. 8 bedes ministeren oplyse, hvormeget de øgede administrative byrder efter ministerens opfattelse vil beløbe sig til pålandsplan oprundet til nærmeste million, og hvis omkostningerne efter ministerens op-fattelse på landsplan beløber sig til mindre end 1 mio. bekræfte dette”

Svar:

Det er NaturErhvervstyrelsens vurdering, at omkostningerne for erhvervet vil være mi-nimale, dels fordi tidsforbruget ved at skulle registrere de to ekstra oplysninger vurderesat være yderst begrænset for den enkelte bedrift, og dels fordi det vurderes, at en storgruppe jordbrugere allerede registrerer disse oplysninger og derfor ikke vil opleve kra-vet som en øget byrde.NaturErhvervstyrelsen vurderer således, at de samlede årlige omkostning vil ligge mel-lem 1 og 3 mio. kr., afhængig af hvor lang tid den enkelte jordbruger bruger på at regi-strere oplysningerne og antallet af jordbrugere der skal opfylde kravet om registrering.Det indgår heri, at Danske Maskinstationer og Entreprenører i deres høringssvar gøropmærksom på, at branchen allerede har et indarbejdet koncept til udarbejdelse af ensprøjtejournal, som genereres i maskinstationens administrationssystem, og at det vilvære en meget enkel opgave at indføre 2 kolonner mere, som angiver, hvem sprøjteføre-ren er, og hvilken sprøjte der er anvendt, da disse oplysninger allerede er registreret.
Maskinstationerne anvender arbejdssedler enten i papir eller i elektronisk form, hvormaskinføreren angiver alle oplysninger til henholdsvis fakturering af opgaven og tilgenerering af sprøjtejournalen. Jordbrugere der får deres sprøjtninger udført af maskin-stationer, får således allerede disse oplysninger registreret.
Mette Gjerskov
/Lars O. Hansen
2