Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2012-13
S 49
Offentligt
1166887_0001.png
1166887_0002.png
Folketingets Lovsekretariat
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300
Dato: 12. oktober 2012
Fax. 3393 2518E-mail [email protected]www.sm.dk
Under henvisning til Folketingets brev af 2. oktober 2012 følger hermedsocial og integrationsministerens endelige svar på spørgsmål nr. S 49,stillet af Peter Skaarup (DF).
KJK/ J.nr. 2012-6399
Spørgsmål nr. S 49:”Er ministeren, jf. ministerens svar på spm. nr. S 4057, af den opfattelse, atNydansk Ungdomsråds antiradikaliseringsarrangement med deltagelse afden pakistanske sharialærde islamist Muhammed Tahir ul-Qadri ikke var ioverensstemmelse med rådets formål og i forlængelse heraf, hvilkekonsekvenser vil det få for rådets fremtid?”
Svar:Som det fremgår af min besvarelse af spm. nr. S 4057 er Ny-Dansk Ung-domsråd oprettet som led i den tidligere regerings handlingsplan fra 2009om forebyggelse af ekstremistiske holdninger og radikalisering blandt unge.Rådets arbejde er finansieret af satspuljen.Formålet med Ny-Dansk Ungdomsråd er at give unge med forskellige kultu-relle baggrunde en platform for demokratisk deltagelse og sikre dem enstemme i samfundsdebatten. Rådets opgave er dels at engagere unge i detdemokratiske samfund dels at rådgive ministerier og myndigheder i spørgs-mål om integration, medborgerskab og demokratisk engagement. Konkretskal rådet blandt andet udvikle og udbyde aktiviteter, herunder en rækkeudadvendte aktiviteter målrettet unge for at inspirere flere til at deltage i detdemokratiske samfund.Det fremgår af et notat udarbejdet af Ny-Dansk Ungdomsråd, som var ved-lagt invitationen til konferencen, og som blev sendt til Social- og Integrati-onsministeriet, at hensigten med konferencen om radikalisme den 11. sep-
2
tember 2012 bl.a. var at sætte fokus på radikalisme som et samfundspro-blem samt et problem for integration af unge nydanskere.Hensigten med konferencen lever derfor op til formålet, hvorimod jeg eruenig i valget af Muhammad Tahir ul-Qadri som oplægsholder.For at sikre, at rådets fremadrettede aktiviteter fortsat er i overensstemmelsemed rådets formål, har Social- og Integrationsministeriet taget initiativ tildrøftelser med rådet, herunder vil være fremadrettede drøftelser om, hvorle-des rådets aktiviteter bedst muligt afspejler rådets formål om at fremme de-mokratisk deltagelse og engagement.
Karen Hækkerup/ Karin Ingemann