Europaudvalget 2013-14
EUU Alm.del
Offentligt
1355018_0001.png
1355018_0002.png
Folketingets Europaudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300
Dato:
Fax. 3393 2518E-mail [email protected]www.sm.dk
Under henvisning til Folketingets Europaudvalgs brev af 4. marts 2014følger hermed ministeren for børn, ligestilling, integration og sociale for-holds endelige svar på spørgsmål 146 (EUUAlm. del).
Sagsnr. 2014-2362
Spørgsmål146:”Som opfølgning på den tekniske gennemgang den 25. februar 2014 ved Skat-teministeriet og Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forholdbedes ministeren forklare, hvorfor ”særlig pensionsydelse” ikke indgår i ”Notatom vandrende arbejdstageres rettigheder efter den lovgivning, der hører underMinisteriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold”. Ministerenbedes desuden oversende en opdateret udgave af notatet, hvor ”særlig pensi-onsydelse” er inkluderet og hvor det fremgår, hvor mange EU-borgere og tredje-landsborgere, der modtager ”særlig pensionsydelse” og hvilket beløb, de nævn-te grupper modtager.”
Svar:Det fremgår af ”Notat om vandrende arbejdstageres rettigheder efter den lov-givning, der hører under Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og SocialeForhold” af 18. februar 2014, at folkepension består af et grundbeløb og et pen-sionstillæg, og at der endvidere kan ydes supplerende pensionsydelse.I notatet af 18. februar er der ikke særskilt redegjort for reglerne om ret til densupplerende pensionsydelse eller statistikker mv., men den supplerende pensi-onsydelse indgår dog i notatets tabeller 1a og 1b, som en del af udgifterne.Med hensyn til reglerne kan følgende oplyses:For at være berettiget til den supplerende pensionsydelse, skal man være be-rettiget til folkepension. Herudover er det en betingelse, at pensionistens og
dennes eventuelle ægtefælle eller samlever ikke har en likvid formue, der over-stiger en fastsat formuegrænse.Den supplerende pensionsydelse udbetales efter størrelsen af pensionistenspersonlige tillægsprocent. Det vil sige, at hvis pensionistens og dennes ægte-fælle eller samlever har supplerende indkomster ud over den sociale pension,nedsættes den supplerende pensionsydelse.Ved bopæl i et andet EU/EØS-land eller Schweiz skal der indgives ansøgningom den supplerende pensionsydelse.Der er vedlagt en opdateret udgave af notatet med en beskrivelse af reglerneom den supplerende pensionsydelse.Med hensyn til statistikker mv. kan det oplyses, at det opdaterede notatnu inde-holder særskilte oplysninger om antal modtagere af den supplerende pensions-ydelse. Samtidig er anledningen benyttet til at foretage enkelte sproglige præci-seringer.Herudover er de korrektionertil notatet af 18. februar 2014 om børnetilskud, somefterfølgende blev oversendt til Folketingets Europaudvalg,EUU Alm. del Bilag325, indarbejdet i det reviderede notat.
Manu Sareen/ Bent Nielsen
Bilag:Opdateret ”Notat omvandrende arbejdstageres rettigheder efter denlovgivning, der hører under Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Soci-ale Forhold” af d.d.
2