Finansudvalget 2013-14
B 30
Offentligt
1327469_0001.png
1327469_0002.png
Folketingets FinansudvalgChristiansborg
Finansministeren27. januar 2014
Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 120 (B 30 - § 7) af 22.januar 2014Spørgsmål
”Vil ministeren opstille et diagram over de selskaber, der står til at overtage aktieri DONG (ejerandele og ultimative ejere)?”Svar
Finansministeriet er ikke bekendt med den samlede selskabsstruktur, der vil bliveanvendt i forbindelse med New Energy Investments investering i aktier i DONGEnergy, ligesom ministeriet som tidligere oplyst ikke har kendskab til identitetenpå de investorer, der ultimativt stiller kapital til rådighed for investeringen.På baggrund af de informationer, som Finansministeriet har til rådighed, er derforsøgt opstillet en stiliseret oversigt over den anvendte selskabsstruktur,jf. figur 1.Det bemærkes, at den efter Finansministeriets vurdering ligner de selskabsmæssigestrukturer, der ofte anvendes af bl.a. kapitalfonde ved denne type af investeringer.Den umiddelbare ejer af aktierne i DONG Energy vil være New Energy Invest-ment, der vil være hjemmehørende i Luxembourg, og som vil være administreretog kontrolleret af Goldman Sachs Group, Inc. direkte eller igennem et koncern-forbundet selskab.New Energy Investment vil umiddelbart være ejet af selskaberne New Energy Iog New Energy II, der også begge vil være hjemmehørende i Luxembourg.Disse to selskaber ejes hver især direkte eller indirekte af selskaber hjemmehøren-de i henholdsvis Delaware og Cayman Islands, der så videre ejes direkte eller indi-rekte overvejende af de af de investorer, der er hjemmehørende i USA henholds-vis andre lande end USA. Det bemærkes, at der kan være flere lag i strukturen,end det fremgår af illustrationen.
Side 2 af 2
Figur 1

Illustration af New Energy Investment ejerstruktur

Som oplyst i aktstykke nr. 37 vil New Energy Investments tegning af aktier iDONG Energy være finansieret dels ved egenkapitalindskud fra en række Gold-man Sachs Group, Inc. fonde og investorfonde administreret af Goldman SachsGroup, Inc., dels ved lånefinansiering.
Med venlig hilsenBjarne Corydon