Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2013-14
L 102 Bilag 7
Offentligt
1322051_0001.png
1322051_0002.png
1322051_0003.png
1322051_0004.png
1322051_0005.png
1322051_0006.png
1322051_0007.png
1322051_0008.png
1322051_0009.png
1322051_0010.png
1322051_0011.png
Til lovforslag nr.L 102
Folketinget 2013-14
Betænkning afgivet af Sundheds- og Forebyggelsesudvalget den 0. januar 2014
3. udkasttil
Betænkningover
Forslag til lov om ændring af sundhedsloven(Ophævelse af den offentlige rejsesygesikring)[af ministeren for sundhed og forebyggelse (Astrid Krag)]1. ÆndringsforslagDer er stillet 2 ændringsforslag til lovforslaget. DanskFolkepartis medlemmer af udvalget har stillet ændringsfor-slag nr. 1. Ministeren for sundhed og forebyggelse har stilletændringsforslag nr. 2.2. UdvalgsarbejdetLovforslaget blev fremsat den 17. december 2013 og vartil 1. behandling den 19. december 2013. Lovforslaget blevefter 1. behandling henvist til behandling i Sundheds- ogForebyggelsesudvalget.MøderUdvalget har behandlet lovforslaget i 2 møder.HøringEt udkast til lovforslaget har inden fremsættelsen væretsendt i høring, og ministeren for sundhed og forebyggelsesendte den 29. november 2013 dette udkast til udvalget, jf.SUU alm. del – bilag 164. Den 17. december 2013 sendteministeren for sundhed og forebyggelse de indkomne hø-ringssvar og et notat herom til udvalget.Skriftlige henvendelserUdvalget har i forbindelse med udvalgsarbejdet modtaget1 skriftlig borgerhenvendelseMinisteren for sundhed og forebyggelse har over for ud-valget kommenteret den skriftlige henvendelse til udvalget.SpørgsmålUdvalget har stillet 100 spørgsmål til ministeren forsundhed og forebyggelse til skriftlig besvarelse. Ministerenhar besvaret spørgsmål 1-99.3. Indstillinger og politiske bemærkninger<>Inuit Ataqatigiit, Siumut, Sambandsflokkurin ogJavnaðarflokkurin var på tidspunktet for betænkningens af-givelse ikke repræsenteret med medlemmer i udvalget oghavde dermed ikke adgang til at komme med indstillingereller politiske udtalelser i betænkningen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykti betænkningen.4. Ændringsforslag med bemærkningerÆndringsforslagTil § 1Afet mindretal(DF), tiltrådt af <>:1)Nr. 1affattes således:»1.kapitel 50affattes således:
DokumentIdJournalnummer
2
»Kapitel 50Rejsesygesikring§ 167.Ministeren for sundhed og forebyggelse bemyndi-ges til at fastsætte nærmere regler, der skal sikre, at det blåEU-sygesikringskort udsendes automatisk.««[Bemyndigelse til ministeren til at sikre automatisk udsen-delse af det blå EU-sygesikringskort]Afministeren for sundhed og forebyggelse,tiltrådt af <>:2)Efter nr. 1 indsættes som nye numre:»01.I§ 224udgår », 167«.02.I§ 227, stk. 2,ændres »§§ 140 b og 167,« til: »§ 140b«.«[Konsekvensrettelser]BemærkningerTil nr. 1L 102 medfører omfattende ændringer for danske borgeresom skal på ferie i Europa, idet den offentlige rejsesygesik-ring med virkning fra august 2014 ophæves. Fremover viloffentlig dækning af udgifter til sygehjælp under ferie m.v.primært ske efter EU-rettens regler om koordinering af soci-ale sikringsordninger, dvs. via det blå EU-sygesikringskort.I modsætning til det gule sundhedskort skal man som borgerselv bestille det blå EU-sygesikringskort ved hjælp af selv-betjening over nettet.
Med ændringsforslaget sikres det, at borgere i Danmark,der har ret til at få udstedt et blåt EU-sygesikringskort, auto-matisk vil få det tilsendt frem for at skulle bestille det selv.Der vil være en række fordele forbundet hermed:For det første ville man sikre alle borgere – også borgereuden adgang til eller mulighed for at anvende it – lige ad-gang til sygesikringskortet.For det andet ville man sikre, at alle borgere blev klarover ændringerne. Hvis man sendte kortet ud sammen meden folder, der beskrev ændringerne, ville man eventuelt ogsåkunne spare en større informationskampagne.For det tredje ville en automatisk udsendelse gøre detnemmere for borgerne at huske kortet i forbindelse med fe-rierejser. Det ville mindske risikoen for, at danskere stranderi udlandet, fordi de ikke har fået det blå EU-sygesikringskortmed på rejsen.Til nr. 2Der er tale om konsekvensrettelser.Sundhedslovens § 224 handler om regionsrådenes kom-petence, herunder til at træffe afgørelse efter § 167 om ydel-ser efter den offentlige rejsesygesikring.Sundhedslovens § 227 handler om Regionernes Løn-nings- og Takstnævn. I medfør af stk. 2 skal en udtalelse franævnet indhentes, inden ministeren udnytter bemyndigelseni § 167 til at fastsætte nærmere regler om offentlig rejsesy-gesikring.Som følge af, at § 167 med forslaget ophæves, skal hen-visningerne til § 167 også udgå af §§ 224 og 227.
Annette Lind (S)fmd.Flemming Møller Mortensen (S) Poul Andersen (S) Karen J. Klint (S) Anne Sina (S)Kirsten Brosbøl (S) Orla Hav (S) Camilla Hersom (RV) Marlene Borst Hansen (RV) Liv Holm Andersen (RV)Anne Baastrup (SF) Eigil Andersen (SF) Özlem Sara Cekic (SF) Stine Brix (EL) Per Clausen (EL)Hans Andersen (V)nfmd.Martin Geertsen (V) Jane Heitmann (V) Sophie Løhde (V) Hans Christian Schmidt (V)Eyvind Vesselbo (V) Finn Thranum (V) Liselott Blixt (DF) Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) Karina Adsbøl (DF)Mette Hjermind Dencker (DF) Simon Emil Ammitzbøll (LA) Thyra Frank (LA) Mai Henriksen (KF)Inuit Ataqatigiit, Siumut, Sambandsflokkurin og Javnaðarflokkurin havde ikke medlemmer i udvalget.
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Radikale Venstre (RV)Socialistisk Folkeparti (SF)Enhedslisten (EL)Liberal Alliance (LA)
4745221615129
Det Konservative Folkeparti (KF)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Sambandsflokkurin (SP)Javnaðarflokkurin (JF)Uden for folketingsgrupperne (UFG)
811111
3
Bilag 1Oversigt over bilag vedrørende L 102Bilagsnr. Titel1Høringssvar og høringsnotat fra ministeren for sundhed og forebyggel-se2Tidsplan for udvalgets behandling af lovforslaget3Borgerhenvendelse41. udkast til betænkning5Ændringsforslag fra ministeren for sundhed og forebyggelse62. udkast til betænkningOversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 102Spm.nr.1TitelMFU spm. om, hvad der sker af ændringer i forhold til det gule syge-sikringsbevis gyldighed i Rigsfællesskabet, til ministeren for sundhedog forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om, at lovforslaget indebærer en forringelse for borgerne i Dan-mark, til ministeren for sundhed og forebyggelse, og ministerens svarherpåSpm. om, hvilke udgifter man som borger kan risikere selv at skulledække fremover m.v., til ministeren for sundhed og forebyggelse, ogministerens svar herpåSpm. om, hvordan skal fremover som borger i Danmark yderligereskal forsikre sig, for at få den samme dækning som man har i dag viadet gule sygesikringsbevis, til ministeren for sundhed og forebyggelse,og ministerens svar herpåSpm. om at redegøre for, hvad de besparelser, regeringen indhenterved dette lovforslag, skal bruges til, til ministeren for sundhed og fore-byggelse, og ministerens svar herpåSpm. om at redegøre for, hvordan man som dansk borger vil være stil-let under ferie m.v. i Belgien, hvis det gule sundhedskort ikke længeregælder. Besvarelsen bedes opdelt i punkter svarende til spørgsmåletsopdeling i punkterne a. - aa, jf. det vedhæftede bilag, til ministeren forsundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om at redegøre for, hvordan man som dansk borger vil være stil-let under ferie m.v. i Bulgarien, hvis det gule sundhedskort ikke læn-gere gælder. Besvarelsen bedes opdelt i punkter svarende til spørgs-målets opdeling i punkterne a. - aa, jf. det vedhæftede bilag, til mini-steren for sundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om at redegøre for, hvordan man som dansk borger vil være stil-let under ferie m.v. på Cypern, hvis det gule sundhedskort ikke længe-re gælder. Besvarelsen bedes opdelt i punkter svarende til spørgsmå-lets opdeling i punkterne a. - aa, jf. det vedhæftede bilag, til ministerenfor sundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om at redegøre for, hvordan man som dansk borger vil være stil-let under ferie m.v. i Finland, hvis det gule sundhedskort ikke længeregælder. Besvarelsen bedes opdelt i punkter svarende til spørgsmålets
2
3
4
5
6
7
8
9
4
10
11
12
13
14
15
16
17
18
opdeling i punkterne a. - aa, jf. det vedhæftede bilag, til ministeren forsundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om at redegøre for, hvordan man som dansk borger vil være stil-let under ferie m.v. i Frankrig, hvis det gule sundhedskort ikke længe-re gælder. Besvarelsen bedes opdelt i punkter svarende til spørgsmå-lets opdeling i punkterne a. - aa, jf. det vedhæftede bilag, til ministerenfor sundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om at redegøre for, hvordan man som dansk borger vil være stil-let under ferie m.v. i England, hvis det gule sundhedskort ikke længeregælder. Besvarelsen bedes opdelt i punkter svarende til spørgsmåletsopdeling i punkterne a. - aa, jf. det vedhæftede bilag, til ministeren forsundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om at redegøre for, hvordan man som dansk borger vil være stil-let under ferie m.v. i Estland, hvis det gule sundhedskort ikke længeregælder. Besvarelsen bedes opdelt i punkter svarende til spørgsmåletsopdeling i punkterne a. - aa, jf. det vedhæftede bilag, til ministeren forsundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om at redegøre for, hvordan man som dansk borger vil være stil-let under ferie m.v. i Grækenland, hvis det gule sundhedskort ikkelængere gælder. Besvarelsen bedes opdelt i punkter svarende tilspørgsmålets opdeling i punkterne a. - aa, jf. det vedhæftede bilag, tilministeren for sundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om at redegøre for, hvordan man som dansk borger vil være stil-let under ferie m.v. i Irland, hvis det gule sundhedskort ikke længeregælder. Besvarelsen bedes opdelt i punkter svarende til spørgsmåletsopdeling i punkterne a. - aa, jf. det vedhæftede bilag, til ministeren forsundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om at redegøre for, hvordan man som dansk borger vil være stil-let under ferie m.v. i Italien, herunder Vatikanstaten, hvis det gulesundhedskort ikke længere gælder. Besvarelsen bedes opdelt i punktersvarende til spørgsmålets opdeling i punkterne a. - aa, jf. det vedhæf-tede bilag, til ministeren for sundhed og forebyggelse, og ministerenssvar herpåSpm. om at redegøre for, hvordan man som dansk borger vil være stil-let under ferie m.v. i Kroatien, hvis det gule sundhedskort ikke længe-re gælder. Besvarelsen bedes opdelt i punkter svarende til spørgsmå-lets opdeling i punkterne a. - aa, jf. det vedhæftede bilag, til ministerenfor sundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om at redegøre for, hvordan man som dansk borger vil være stil-let under ferie m.v. i Letland, hvis det gule sundhedskort ikke længeregælder. Besvarelsen bedes opdelt i punkter svarende til spørgsmåletsopdeling i punkterne a. - aa, jf. det vedhæftede bilag, til ministeren forsundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om at redegøre for, hvordan man som dansk borger vil være stil-let under ferie m.v. i Litauen, hvis det gule sundhedskort ikke længeregælder. Besvarelsen bedes opdelt i punkter svarende til spørgsmåletsopdeling i punkterne a. - aa, jf. det vedhæftede bilag, til ministeren forsundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpå
5
19
20
21
22
23
24
25
26
27
Spm. om at redegøre for, hvordan man som dansk borger vil være stil-let under ferie m.v. i Luxemburg, hvis det gule sundhedskort ikke læn-gere gælder. Besvarelsen bedes opdelt i punkter svarende til spørgs-målets opdeling i punkterne a. - aa, jf. det vedhæftede bilag, til mini-steren for sundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om at redegøre for, hvordan man som dansk borger vil være stil-let under ferie m.v. i Holland, hvis det gule sundhedskort ikke længeregælder. Besvarelsen bedes opdelt i punkter svarende til spørgsmåletsopdeling i punkterne a. - aa, jf. det vedhæftede bilag, til ministeren forsundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om at redegøre for, hvordan man som dansk borger vil være stil-let under ferie m.v. på Malta, hvis det gule sundhedskort ikke længeregælder. Besvarelsen bedes opdelt i punkter svarende til spørgsmåletsopdeling i punkterne a. - aa, jf. det vedhæftede bilag, til ministeren forsundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om at redegøre for, hvordan man som dansk borger vil være stil-let under ferie m.v. i Rumænien, hvis det gule sundhedskort ikke læn-gere gælder. Besvarelsen bedes opdelt i punkter svarende til spørgs-målets opdeling i punkterne a. - aa, jf. det vedhæftede bilag, til mini-steren for sundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om at redegøre for, hvordan man som dansk borger vil være stil-let under ferie m.v. i Polen, hvis det gule sundhedskort ikke længeregælder. Besvarelsen bedes opdelt i punkter svarende til spørgsmåletsopdeling i punkterne a. - aa, jf. det vedhæftede bilag, til ministeren forsundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om at redegøre for, hvordan man som dansk borger vil være stil-let under ferie m.v. i Portugal, herunder Azorerne og Madeira, hvis detgule sundhedskort ikke længere gælder. Besvarelsen bedes opdelt ipunkter svarende til spørgsmålets opdeling i punkterne a. - aa, jf. detvedhæftede bilag, til ministeren for sundhed og forebyggelse, og mini-sterens svar herpåSpm. om at redegøre for, hvordan man som dansk borger vil være stil-let under ferie m.v. i Slovakiet, hvis det gule sundhedskort ikke længe-re gælder. Besvarelsen bedes opdelt i punkter svarende til spørgsmå-lets opdeling i punkterne a. - aa, jf. det vedhæftede bilag, til ministerenfor sundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om at redegøre for, hvordan man som dansk borger vil være stil-let under ferie m.v. i Slovenien, hvis det gule sundhedskort ikke læn-gere gælder. Besvarelsen bedes opdelt i punkter svarende til spørgs-målets opdeling i punkterne a. - aa, jf. det vedhæftede bilag, til mini-steren for sundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om at redegøre for, hvordan man som dansk borger vil være stil-let under ferie m.v. i Spanien, herunder De Kanariske Øer, hvis detgule sundhedskort ikke længere gælder. Besvarelsen bedes opdelt ipunkter svarende til spørgsmålets opdeling i punkterne a. - aa, jf. detvedhæftede bilag, til ministeren for sundhed og forebyggelse, og mini-sterens svar herpå
6
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
Spm. om at redegøre for, hvordan man som dansk borger vil være stil-let under ferie m.v. i Tjekkiet, hvis det gule sundhedskort ikke længeregælder. Besvarelsen bedes opdelt i punkter svarende til spørgsmåletsopdeling i punkterne a. - aa, jf. det vedhæftede bilag, til ministeren forsundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om at redegøre for, hvordan man som dansk borger vil være stil-let under ferie m.v. i Sverige, hvis det gule sundhedskort ikke længeregælder. Besvarelsen bedes opdelt i punkter svarende til spørgsmåletsopdeling i punkterne a. - aa, jf. det vedhæftede bilag, til ministeren forsundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om at redegøre for, hvordan man som dansk borger vil være stil-let under ferie m.v. i Tyskland, hvis det gule sundhedskort ikke længe-re gælder. Besvarelsen bedes opdelt i punkter svarende til spørgsmå-lets opdeling i punkterne a. - aa, jf. det vedhæftede bilag, til ministerenfor sundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om at redegøre for, hvordan man som dansk borger vil være stil-let under ferie m.v. i Ungarn, hvis det gule sundhedskort ikke længeregælder. Besvarelsen bedes opdelt i punkter svarende til spørgsmåletsopdeling i punkterne a. - aa, jf. det vedhæftede bilag, til ministeren forsundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om at redegøre for, hvordan man som dansk borger vil være stil-let under ferie m.v. i Østrig, hvis det gule sundhedskort ikke længeregælder. Besvarelsen bedes opdelt i punkter svarende til spørgsmåletsopdeling i punkterne a. - aa, jf. det vedhæftede bilag, til ministeren forsundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om at redegøre for, hvordan man som dansk borger vil være stil-let under ferie m.v. i Færøerne, hvis det gule sundhedskort ikke længe-re gælder. Besvarelsen bedes opdelt i punkter svarende til spørgsmå-lets opdeling i punkterne a. - aa, jf. det vedhæftede bilag, til ministerenfor sundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om at redegøre for, hvordan man som dansk borger vil være stil-let under ferie m.v. i Grønland, hvis det gule sundhedskort ikke længe-re gælder. Besvarelsen bedes opdelt i punkter svarende til spørgsmå-lets opdeling i punkterne a. - aa, jf. det vedhæftede bilag, til ministerenfor sundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om at redegøre for, hvordan man som dansk borger vil være stil-let under ferie m.v. i Norge, hvis det gule sundhedskort ikke længeregælder. Besvarelsen bedes opdelt i punkter svarende til spørgsmåletsopdeling i punkterne a. - aa, jf. det vedhæftede bilag, til ministeren forsundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om at redegøre for, hvordan man som dansk borger vil være stil-let under ferie m.v. i Island, hvis det gule sundhedskort ikke længeregælder. Besvarelsen bedes opdelt i punkter svarende til spørgsmåletsopdeling i punkterne a. - aa, jf. det vedhæftede bilag, til ministeren forsundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om at redegøre for, hvordan man som dansk borger vil være stil-let under ferie m.v. i Andorra, hvis det gule sundhedskort ikke længeregælder. Besvarelsen bedes opdelt i punkter svarende til spørgsmålets
7
38
39
40
41
42
43
4445
46
47
48
opdeling i punkterne a. - aa, jf. det vedhæftede bilag, til ministeren forsundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om at redegøre for, hvordan man som dansk borger vil være stil-let under ferie m.v. på Isle of Man, hvis det gule sundhedskort ikkelængere gælder. Besvarelsen bedes opdelt i punkter svarende tilspørgsmålets opdeling i punkterne a. - aa, jf. det vedhæftede bilag, tilministeren for sundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om at redegøre for, hvordan man som dansk borger vil være stil-let under ferie m.v. på Kanaløerne, hvis det gule sundhedskort ikkelængere gælder. Besvarelsen bedes opdelt i punkter svarende tilspørgsmålets opdeling i punkterne a. - aa, jf. det vedhæftede bilag, tilministeren for sundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om at redegøre for, hvordan man som dansk borger vil være stil-let under ferie m.v. i Liechtenstein, hvis det gule sundhedskort ikkelængere gælder. Besvarelsen bedes opdelt i punkter svarende tilspørgsmålets opdeling i punkterne a. - aa, jf. det vedhæftede bilag, tilministeren for sundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om at redegøre for, hvordan man som dansk borger vil være stil-let under ferie m.v. i Monaco, hvis det gule sundhedskort ikke længeregælder. Besvarelsen bedes opdelt i punkter svarende til spørgsmåletsopdeling i punkterne a. - aa, jf. det vedhæftede bilag, til ministeren forsundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om at redegøre for, hvordan man som dansk borger vil være stil-let under ferie m.v. i San Marino, hvis det gule sundhedskort ikke læn-gere gælder. Besvarelsen bedes opdelt i punkter svarende til spørgs-målets opdeling i punkterne a. - aa, jf. det vedhæftede bilag, til mini-steren for sundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om at redegøre for, hvordan man som dansk borger vil være stil-let under ferie m.v. i Schweiz, hvis det gule sundhedskort ikke længe-re gælder. Besvarelsen bedes opdelt i punkter svarende til spørgsmå-lets opdeling i punkterne a. - aa, jf. det vedhæftede bilag, til ministerenfor sundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpørgsmålet tilbagetaget.Spm. om, hvordan man sikrer, at der ikke var et forventet behand-lingsbehov ved afrejsen, til ministeren for sundhed og forebyggelse,og ministerens svar herpåSpm. om, at det gule sundhedskort har en døgnbemandet vagtcentral,der yder assistance, f.eks. i form af betalingsgaranti ved hospitalsind-læggelse. Vil der være samme vilkår knyttet til det blå EU-sygesik-ringskort, til ministeren for sundhed og forebyggelse, og ministerenssvar herpåSpm. om, hvordan dækningen af udgifter til lægeordineret hjemtrans-port fra Færøerne og Grønland vil være med det blå EU sygesikrings-kort, til ministeren for sundhed og forebyggelse, og ministerens svarherpåSpm. om, at idet det nye EU-sygesikringskort er gratis, ville det da ik-ke være en fordel, at det blev samkørt med det gule sundhedskort og/
8
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
eller passet, til ministeren for sundhed og forebyggelse, og ministerenssvar herpåSpm., om ikke det ville være mere besparende, at det gule sundheds-kort helt blev droppet og i stedet erstattet af det nye EU-sygesikrings-kort, til ministeren for sundhed og forebyggelse, og ministerens svarherpåSpm., om ministeren vil overveje at lave ét sygesikringskort beståendeaf både det blå sygesikringskort og det gule sygesikringsbevis, lige-som de har gjort i Italien, til ministeren for sundhed og forebyggelse,og ministerens svar herpåSpm. om, hvordan ministeren vil sikre, at alle danskere bliver gjort be-kendte med det nye EU-sygesikringskort inden de rejser ud i Europa,til ministeren for sundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om, hvordan ministeren vil hjælpe de pensionister m.fl., der ikkehar internetadgang, når de skal bestille det ny EU-sygesikringskort, tilministeren for sundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om, hvad ministeren vil gøre, når hjemløse fra andre EU-landeopsøger de danske sygehuse, og de ikke har det nye EU-sygesikrings-kort, til ministeren for sundhed og forebyggelse, og ministerens svarherpåSpm. om, hvad det koster hvert år, at folk flytter og dermed skal havenyt sundhedskort, til ministeren for sundhed og forebyggelse, og mini-sterens svar herpåSpm. om, hvad det koster hvert år, at folk skifter læge og dermed skalhave nyt sundhedskort, til ministeren for sundhed og forebyggelse, ogministerens svar herpåSpm. om, hvad det koster hvert år, at folk mister deres sundhedskorteller grundet slitage, skal have nyt sundhedskort, til ministeren forsundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om, hvad det koster at opkræve de 180 kr., når ens sundhedskortbortkommer, til ministeren for sundhed og forebyggelse, og ministe-rens svar herpåSpm. om ministeren vil overveje at ændre det gule sundhedskort, såder kun er navn, og personnummer på det, og det dermed ikke skal ud-skiftes hver gang folk skifter adresse eller læge, til ministeren forsundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om, hvad det koster årligt at udstede sundhedskort til udlændin-ge, der arbejder i Danmark, men bor i et andet EU/EØS-land, til mini-steren for sundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om ministeren vil tage initiativ til, at det blå EU-sygesikrings-kort blev en del af det danske pas, og dermed holder lige så længe sompasset i stedet for kun 5 år, til ministeren for sundhed og forebyggelse,og ministerens svar herpåSpm. om, hvad det ville det koste, hvis pas og sygesikring skulle sam-menlægges, til ministeren for sundhed og forebyggelse, og ministerenssvar herpåSpm. om, hvor mange kreditkort, der har også en rejseforsikring, tilministeren for sundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpå
9
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
Spm. om unge mennesker der kun har visa electron, også har en rejse-forsikring inkluderet, til ministeren for sundhed og forebyggelse, ogministerens svar herpåSpm. om det vil blive dyrere eller billigere for den enkelte dansker,når vedkommende skal ud over landets grænser, med det nye EU-sy-gesikringskort, til ministeren for sundhed og forebyggelse, og ministe-rens svar herpåSpm. om, hvor mange danskere man regner med skal tegne en ekstrarejseforsikring som følge af lovforslaget, til ministeren for sundhed ogforebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om børn vil være dækket af en familierejseforsikring, eller skalhave deres egen, til ministeren for sundhed og forebyggelse, og mini-sterens svar herpåSpm. om, hvor gammel man skal være, når man skal have sin egen ud-videde rejseforsikring, til ministeren for sundhed og forebyggelse, ogministerens svar herpåSpm. om, hvordan børn skal være dækket, hvis bedsteforældre ellerandre tager børnebørn/børn med på rejser, til ministeren for sundhedog forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om, hvem man kontakter i Danmark, når man har været ude foret uheld eller bliver syg (tidligere kontaktede man SOS, men denne af-tale opsiges), til ministeren for sundhed og forebyggelse, og ministe-rens svar herpåSpm. om, hvad det koster i dag at få en rejseforsikring, hvis du somkræftramt skal ud at rejse, til ministeren for sundhed og forebyggelse,og ministerens svar herpåSpm. om der er visse diagnoser der gør, at man ikke kan få en rejse-forsikring, og i givet fald hvilke, til ministeren for sundhed og fore-byggelse, og ministerens svar herpåSpm. om, hvor lang tid efter man kan søge om refusion, hvis man haropsøgt lægehjælp el. lign. på sin rejse, til ministeren for sundhed ogforebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om, hvordan man søger om refusion, hvis man har opsøgt læge-hjælp el. lign. på sin rejse, til ministeren for sundhed og forebyggelse,og ministerens svar herpåSpm. om, hvor man finder ansøgning om refusion, hvis man har op-søgt lægehjælp el. lign. på sin rejse, til ministeren for sundhed og fore-byggelse, og ministerens svar herpåSpm. om, hvor lang sagsbehandlingstiden er før man får sine pengerefunderet, hvis man har søgt om refusion, fordi man har opsøgt læge-hjælp el. lign på sin rejse, til ministeren for sundhed og forebyggelse,og ministerens svar herpåSpm. om, hvor meget det vil koste for en borger med en sjælden diag-nose at sikre sig de nødvendige lægeerklæringer, til ministeren forsundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om, hvad en rejseforsikring vil koste for en borger med en sjæl-den diagnose, til ministeren for sundhed og forebyggelse, og ministe-rens svar herpå
10
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
Spm. om ministeren kan sikre, at alle uanset diagnose kan købe en rej-seforsikring, til ministeren for sundhed og forebyggelse, og ministe-rens svar herpåSpm. om ministerens holdning til, at både Danske Patienter og Sjæld-ne Diagnoser og Dansk Handicapforening, mener at lovforslaget erudtryk for ulighed i sundhed, til ministeren for sundhed og forebyg-gelse, og ministerens svar herpåSpm. om ministeren vil give forsikringsselskaberne mulighed for atforhøje forsikringen eller ændre vilkårene, uden at skulle varsle det ogdermed fritstille kunden, til ministeren for sundhed og forebyggelse,og ministerens svar herpåSpm. om ministeren, som Danske Fysioterapeuter anbefaler, vil stillesig i spidsen for en debat om fordeling, effekter og gennemsigtighedaf brugerbetaling i sundhedsvæsnet, til ministeren for sundhed og fo-rebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om, at ministeren udtaler, at borgerne er bedre stillet med detnye sygesikringskort end med det gamle, vil ministeren præcisere for-delene, til ministeren for sundhed og forebyggelse, og ministerenssvar herpåSpm. om, at EU-borgere bosiddende i Danmark også får udstedt syge-sikringsbevis, inddrages disse kort såfremt borgeren forlader Dan-mark, til ministeren for sundhed og forebyggelse, og ministerens svarherpåSpm. om, at hvis EU-borgeres sygesikringsbeviser ikke inddrages nårde forlader Danmark, hvor meget betaler Danmark da for sundhedsud-gifter til EU-borgere, der reelt ikke bor i Danmark, til ministeren forsundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om ministeren mener, at det er rimeligt, at vi med et af de høje-ste skattetryk i Europa, skal følge EU-rettens regler og dermed få rin-gere sundhedsbehandling for vores skattepenge, til ministeren forsundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om ministeren mener, at det er rimeligt, at andre EU-borgereslipper billigere, når de bliver syge i Danmark, end danskere gør, nårde rejser i et andet EU-land, til ministeren for sundhed og forebyggel-se, og ministerens svar herpåSpm. om, hvilke omkostninger det har for Danmark at behandle andreEU-borgere, til ministeren for sundhed og forebyggelse, og ministe-rens svar herpåSpm. om grunden til, at ministeren støtter køb af private sundhedsfor-sikringer, hvor det førhen ikke har været påkrævet, til ministeren forsundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om, hvordan man i følge lovforslaget skal lave en medicinsk for-håndsvurdering af, om ens kroniske eller nuværende sygdom også vilvære dækket på en rejse, hvis man får brug for behandling, til ministe-ren for sundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om, hvem man kontakter, hvis man er kronisk syg og har fåetændret i sin medicin, eller hvis ens sygdom har krævet ekstraordinære
11
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
lægeundersøgelser, til ministeren for sundhed og forebyggelse, og mi-nisterens svar herpåSpm. om ministeren kan garantere, at hjemmesiden Borger.dk ogNEM-ID er gearet til at håndtere det massive pres, der kommer, nåralle borgere skal bestille det nye EU-sygesikringskort, til ministerenfor sundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om det gule sygesikringsbevis stadigvæk gælder i de nordiskelande, til ministeren for sundhed og forebyggelse, og ministerens svarherpåSpm. om borgere vil blive orienteret om egenbetaling f.eks. inden debliver taget med i ambulance, sygetransport m.v., til ministeren forsundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om der vil være en hjemmeside, hvor borgerne kan finde oplys-ninger om, hvordan egenbetalingen er i de forskellige lande, til mini-steren for sundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om, hvad man gør, hvis man som dansk borger er blevet syg if.eks. Frankrig, Belgien eller Luxemburg og ikke har nogle kontanterog har glemt det blå EU-sygesikringskort, til ministeren for sundhedog forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om, hvor mange danskere, der har et kreditkort som ikke har enrejseforsikring, til ministeren for sundhed og forebyggelse, og ministe-rens svar herpåSpm. om ministeren stadig mener, at man er bekendt med det blå korti andre EU-lande, til ministeren for sundhed og forebyggelse, og mini-sterens svar herpåSpm. om, hvilke merudgifter der vil være forbundet med at udstedesundhedskort med billede i forbindelse med udstedelse af nye sund-hedskort til alle borgere, til ministeren for sundhed og forebyggelse,og ministerens svar herpåSpm. om, hvilke udgifter der vil være forbundet med at give borgernemulighed for at kunne tilkøbe et sundhedskort med billede, til ministe-ren for sundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om besvarelse af spørgsmål 98 og 99 på lovforslaget idet svar påspørgsmål 48 – som der henvises til i den foreliggende besvarelse afspørgsmål 98 og 99 – ikke ses at have et indhold, der kan besvarespørgsmål 98 og 99, til ministeren for sundhed- og forebyggelse, ogministerens svar herpå