Uddannelses- og Forskningsudvalget 2013-14, Uddannelses- og Forskningsudvalget 2013-14, Uddannelses- og Forskningsudvalget 2013-14
L 107 Bilag 7, L 109 Bilag 7, L 108 Bilag 7
Offentligt
1336989_0001.png
1336989_0002.png
Ændringsforslagtil

I. Forslag til lov om Danmarks Innovationsfond

Afuddannelses- og forskningsministeren,tiltrådt af<>:Til § 1

1)

Efter stk. 3 som nyt stykke:»Stk. 4.Uddannelses- og forskningsministeren kompenserer kvartalsvist og efter behørig do-kumentation fondens udgifter til betaling af afgifter i henhold til momsloven (ikkefradragsberettigetkøbsmoms), som fonden afholder af midler nævnt i stk. 2 til køb af varer og tjenesteydelser.«Stk. 4 bliver herefter stk. 5.[Hjemmel for ministeren tilat kompenserefondens udgifter til ikkefradragsberettiget købsmoms]BemærkningerTil nr. 1Ændringsforslaget giver uddannelses- og forskningsministeren hjemmel til kvartalsvist og efterbehørig dokumentation at kompensere udgifter til betaling af afgifter i henhold til momsloven(ikkefradragsberettiget købsmoms), som Danmarks Innovationsfond afholder af midler som nævnt ilovforslagets § 1, stk. 2, til køb af varer og tjenesteydelser.Der kræves en særskilt hjemmel, hvis der skal ske momskompensation påreservationsbevillingerne for Danmarks Innovationsfond, hvorfor en sådan foreslås indsat.Formålet med bestemmelsen er at fastholde den eksisterende ordning, hvor statsinstitutioner fårderes udgifter til ikkefradragsberettiget købsmoms refunderet. Bestemmelsen er således envidereførelse af den gældende hjemmel på finansloven for de midler, der overføres til DanmarksInnovationsfond fra § 19.11.03. Styrelsen for Forskning og Innovation, §19.41.11. Det StrategiskeForskningsråd og § 19.74.01. Udvikling af kompetence og teknologi mv.For de midler der overføres til Danmarks Innovationsfond fra Højteknologifonden, har der ikketidligere været mulighed for at kompensere moms, dvs. for § 19.55.07. Højteknologifonden og §19.55.08. Højteknologifondens sekretariat.Uddannelses- og forskningsministeren afregner kvartalsvis og efter behørig dokumentation forudgifter til betaling af afgifter i henhold til momsloven, som efter momsloven ikke kan fradragesved en virksomheds opgørelse af afgiftstilsvaret (ikkefradragsberettiget købsmoms), og somDanmarks Innovationsfond afholder ved køb af varer og tjenesteydelser. Indberetningsfrist m.v.fastsættes af uddannelses- og forskningsministeren.Tilskud til moms beregnes foreløbigt forud for et finansår på baggrund af uddannelses- ogforskningsministerens prognose for Danmarks Innovationsfonds momsudgift og udbetalesmånedsvis forud med 1/12 af den årlige udgift.Hvis grundlaget for prognosen ændres væsentligt, og den foreløbigt beregnede moms derfor vilafvige væsentligt fra den endelige moms, kan uddannelses- og forskningsministeren regulereprognosen. Eventuelt udbetalt tilskud til moms reguleres på grundlag af den nye beregning.Hvis den endelige moms for kvartalet er større end det udbetalte tilskud, udbetales differencen tilDanmarks Innovationsfond ved den følgende tilskudsudbetaling.
Hvis den endelige moms for kvartalet er mindre end det udbetalte tilskud, reguleres differencenved modregning i de resterende tilskud i det finansår, kompensationen vedrører. Om nødvendigtmodregnes desuden i tilskudsudbetaling i det følgende finansår. Overstiger differencen det såledesmodregnede, skal Danmarks Innovationsfond tilbagebetale det overskydende beløb inden udgangenaf supplementsperioden for det finansår, tilbagebetalingen vedrører. Ved regulering ydes ogopkræves ikke renter.Den økonomiske konsekvens af ændringsforslaget er en forventet årlig merudgift på 0,6 mio. kr.på § 35.12.01. Ikke-fradragsberettiget købsmoms, drift. Der opføres en tilsvarende mindreudgift på0,6 mio. kr. i 2014 på § 19.71.02. Danmarks Innovationsfond som følge af de færre udgifter tilmoms for Danmarks Innovationsfond.