Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14, Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14, Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14
L 117 Bilag 8, L 117 A Bilag 8, L 117 B Bilag 8
Offentligt
1342978_0001.png
1342978_0002.png
1342978_0003.png
1342978_0004.png
1342978_0005.png
Til lovforslag nr.L 117
Folketinget 2013-14
Betænkning afgivet af Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik den 0. marts 2014
3. udkasttil
Betænkningover
Forslag til lov om ændring af repatrieringsloven(Indførelse af permanent ordning med forhøjet etableringshjælp og supplerende reintegrationsbistand, ændret fordeling afudbetaling af etableringshjælp m.v.)[af social-, børne- og integrationsministeren (Annette Vilhelmsen)]1. ÆndringsforslagMinisteren for børn, ligestilling, integration og socialeforhold har stillet 6 ændringsforslag til lovforslaget, herun-der om deling af lovforslaget.2. UdvalgsarbejdetLovforslaget blev fremsat den 22. januar 2014 og var til1. behandling den 28. januar 2014. Lovforslaget blev efter 1.behandling henvist til behandling i Udvalget for Udlændin-ge- og Integrationspolitik.MøderUdvalget har behandlet lovforslaget i 2 møder.HøringEt udkast til lovforslaget har inden fremsættelsen væretsendt i høring, og social-, børne- og integrationsministerensendte den 11. december 2013 dette udkast til udvalget, jf.UUI alm. del – bilag 26. Den 22. januar 2014 sendte social-,børne- og integrationsministeren de indkomne høringssvarog et notat herom til udvalget.SpørgsmålUdvalget har stillet 6 spørgsmål til social-, børne- og in-tegrationsministeren til skriftlig besvarelse, som denne harbesvaret og 2 spørgsmål til ministeren for børn, ligestilling,integration og sociale forhold til skriftlig besvarelse, somdenne har besvaret.3. Indstillinger og politiske bemærkninger[Et<>tali udvalget (S) indstiller lovforslaget tilvedta-gelsemed de stillede ændringsforslag. ]Socialdemokratiets medlemmer af udvalget har noteretsig, at ingen af svarene på de under udvalgsarbejdet stilledespørgsmål indikerer, at der sker misbrug af de ydelser perso-nerne modtager i forbindelse med repatriering til oprindel-seslandene.Inuit Ataqatigiit, Siumut, Sambandsflokkurin ogJavnaðarflokkurin var på tidspunktet for betænkningens af-givelse ikke repræsenteret med medlemmer i udvalget oghavde dermed ikke adgang til at komme med indstillingereller politiske udtalelser i betænkningen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykti betænkningen. Der gøres opmærksom på, at et flertal elleret mindretal i udvalget ikke altid vil afspejle et flertal/mindretal ved afstemning i Folketingssalen.4. Ændringsforslag med bemærkningerÆndringsforslagAfministeren for børn, ligestilling, integration og socialeforhold,tiltrådt af <>:aÆndringsforslag om deling af lovforslaget1)Lovforslaget deles i to lovforslag med følgende titlerog indhold:
DokumentIdJournalnummer
2
A:»Forslag til lov om ændring af repatrieringsloven (Indfø-relse af permanent ordning med forhøjet etableringshjælp ogsupplerende reintegrationsbistand)« omfattende § 1, nr. 1 og6, og § 2.B:»Forslag til lov om ændring af repatrieringsloven (Ænd-ret fordeling af udbetaling af etableringshjælp, ændrede for-muegrænser ved vurdering af egne midler, mulighed for isærlige tilfælde at genoptage en ansøgning om reintegrati-onsbistand og justering af reintegrationsbistanden til visselande)« omfattende § 1, nr. 2-6, og § 2.[Deling af lovforslaget]bÆndringsforslag til det under A nævnte lovforslagTil § 12)Nr. 6affattes således:»6.§ 14, stk. 2,affattes således:»Stk. 2.De beløb, der er nævnt i § 7, stk. 2, nr. 4, er fast-sat i 2014-niveau og reguleres fra og med 2015 en gang år-ligt den 1. januar med satsreguleringsprocenten efter lov omen satsreguleringsprocent.««[Redaktionel ændring som følge af ændringsforslag nr. 1 omdeling af lovforslaget]Til § 23)Istk. 1,ændres »marts« til: »april«.[Udskydelse af ikrafttrædelsestidspunktet]cÆndringsforslag til det under B nævnte lovforslagTil § 14)Efter nr. 4 indsættes som nyt nummer:»01.I§ 10, stk. 5,der bliverstk. 6,ændres »stk. 6« til: »stk.7«.«[Konsekvens af lovforslagets § 1, nr. 4]5)Nr. 6affattes således:»6.I§ 14indsættes som stk. 3:
»Stk. 3.De beløb, der er nævnt i § 7, stk. 3, er fastsat i2014-niveau og reguleres fra og med 2015 en gang årligtden 1. januar med satsreguleringsprocenten efter lov om ensatsreguleringsprocent.««[Redaktionel ændring som følge af ændringsforslag nr. 1 omdeling af lovforslaget]Til § 26)Istk. 1,ændres »marts« til: »april«.[Udskydelse af ikrafttrædelsestidspunktet]BemærkningerTil nr. 1Under Folketingets behandling af lovforslaget har dervist sig forskellige holdninger til lovforslagets forskelligeelementer. Det foreslås derfor, at lovforslaget deles, såledesat forslaget om indførelse af en permanent ordning med for-højet etableringshjælp og supplerende reintegrationsbistandudskilles fra de øvrige dele af lovforslaget om ændret forde-ling af udbetaling af etableringshjælp, ændrede formuegræn-ser ved vurdering af egne midler, mulighed for i særlige til-fælde at genoptage en ansøgning om reintegrationsbistandog justering af reintegrationsbistanden til visse lande. Lov-forslaget foreslås derfor delt op i to selvstændige lovforslag,der kan vedtages hver for sig.Til nr. 2 og 5Bestemmelserne er redaktionelle og følger af ændrings-forslag nr. 1.Til nr. 3 og 6Udvalget har fremsat ønske om længere tid til behandlin-gen. Det foreslås derfor, at ikrafttrædelsesdatoen både fordet under A nævnte lovforslag og det under B nævnte lov-forslag udskydes til den 1. april 2014.Til nr. 4Der er tale om en teknisk konsekvensændring som følgeaf lovforslagets § 1, nr. 4. Ved lovforslagets § 1, nr. 4 ind-sættes et nyt stk. 4 i § 10 i repatrieringsloven, således at stk.4-7 i § 10 herefter bliver stk. 5-8. Det nuværende stk. 6 bli-ver herefter stk. 7.
Trine Bramsen (S) Troels Ravn (S)fmd.Karen J. Klint (S) Lennart Damsbo-Andersen (S) Anne Sina (S)Mette Reissmann (S) Jeppe Bruus (S) Zenia Stampe (RV) Liv Holm Andersen (RV) Marlene Borst Hansen (RV)Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) Pernille Vigsø Bagge (SF) Johanne Schmidt-Nielsen (EL) Pernille Skipper (EL)Jørgen Arbo-Bæhr (EL) Jakob Engel-Schmidt (V) Peter Christensen (V) Karen Ellemann (V) Michael Aastrup Jensen (V)Fatma Øktem (V) Karen Jespersen (V) Karsten Lauritzen (V) Inger Støjberg (V) Martin Henriksen (DF)Peter Skaarup (DF)nfmd.Christian Langballe (DF) Marie Krarup (DF) Merete Riisager (LA) Tom Behnke (KF)
3
Inuit Ataqatigiit, Siumut, Sambandsflokkurin og Javnaðarflokkurin havde ikke medlemmer i udvalget.
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Radikale Venstre (RV)Socialistisk Folkeparti (SF)Enhedslisten (EL)Liberal Alliance (LA)
4747221712129
Det Konservative Folkeparti (KF)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Sambandsflokkurin (SP)Javnaðarflokkurin (JF)Uden for folketingsgrupperne (UFG)
811111
4
Bilag 1Oversigt over bilag vedrørende L 117Bilagsnr. Titel1Høringssvar og høringsnotat, fra social-, børne- og integrationsmini-steren2Tidsplan for udvalgets behandling af lovforslaget3Ændringsforslag fra ministeren for børn, ligestilling, integration og so-ciale forhold4Udkast til betænkning5Ændringsforslag fra ministeren for børn, ligestilling, integration og so-ciale forhold62. udkast til betænkning7Ændringsforslag fra ministeren for børn, ligestilling, integration og so-ciale forhold
Oversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 117Spm.nr.1TitelSpm. om, hvor mange der årligt fortryder, at de har sagt ja til at benyt-te sig af repatrieringsordningen, til social-, børne- og integrationsmini-steren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvordan det forhindres, at udbetalingen af et større engangs-beløb ved en udlændings udrejse ifm. brug af repatrieringsordningenmisbruges, til social-, børne- og integrationsministeren, og ministerenssvar herpåSpm., om der rejses krav om tilbagebetaling af udbetalte beløb, når enudlænding, der har benyttet sig af repatrieringsordningen, fortryder ogvender tilbage til Danmark, til social-, børne- og integrationsministe-ren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvor mange sager der har været, hvor en kommune har kræ-vet penge tilbage, der er udbetalt til en udlænding i forbindelse medrepatrieringsordningen, fordi der var mistanke om svindel, til social,-børne- og integrationsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvordan myndighederne kontrollerer, at de løbende ydelser,der udbetales under repatrieringsordningen, udbetales til de rette per-soner, til social,- børne- og integrationsministeren, og ministerens svarherpåSpm. om, hvordan de øgede omkostninger som følge af lovforslagetskal finansieres, til social-, børne- og integrationsministeren, og mini-sterens svar herpåSpm. om oplysninger fra kommunerne om antallet af sager, hvor enkommune i medfør af repatrieringslovens § 9 har krævet tilbagebeta-ling af støtte efter loven, til ministeren for børn, ligestilling, integra-tion og sociale forhold, og ministerens svar herpåSpm. om teknisk bistand til udarbejdelse af et ændringsforslag om de-ling af lovforslaget, til ministeren for børn, ligestilling, integration ogsociale forhold, og ministerens svar herpå
2
3
4
5
6
7
8
5