Transportudvalget 2013-14
L 152
Offentligt
1362252_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
28. april 2014
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 11. april stillet mig følgende spørgsmål vedrø-rende L152 – Forslag til lov om ændring af lov om anlæg af en jernbanestræk-ning København-Ringsted over Køge, som jeg hermed skal besvare. Spørgsmå-let er stillet efter ønske fra Louise Schack Elholm (V).

Spørgsmål nr. 15 L152:

Ministeren har tidlige oplyst, at man igennem tilpasninger af køreplanen villøse problemet med at de skinner Superlyntoget fra København til Odense skalkøre på krydser de skinner, som IC og regionaltog fra Odense til København viaRoskilde skal køre på.Kan ministeren bekræfte at dette, især i morgenmyldretiden, vil være en kildetil forsinkelser, der hurtigt vil påvirke andre tog, samt at denne kilde til irregu-laritet ikke findes ved en niveaufri udfletning placeret øst for Ringsted?

Svar

Jeg har forelagt sagen for Banedanmark, som oplyser at:”Banedanmark har - ansporet af kommentaren, som også er givet i høringsfa-sen - medtaget "slanke" sporskifter i østenden, så tog fra Roskilde mod Odensegennem spor 1 kan køre uafhængigt af tog Odense-Roskilde gennem spor 5.Dermed vil der være en tilfredsstillende dobbeltsporet løsning gennem statio-nen, så ikke al trafik skal gennem spor 1. Uanset østlig eller vestlig løsning vilregulariteten være tilfredsstillende.”
Medvenlighilsen
Magnus Heunicke