Transportudvalget 2013-14
L 152
Offentligt
1364021_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
1.maj 2014
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 11. april stillet mig følgende spørgsmål vedrø-rende L152 – Forslag til lov om ændring af lov om anlæg af en jernbanestræk-ning København-Ringsted over Køge, som jeg hermed skal besvare. Spørgsmå-let er stillet efter ønske fra Louise Schack Elholm (V).

Spørgsmål nr. 16 L152:

Linjeføringen af den nye bane igennem Ringsted medfører, at der ikke længereer direkte sporforbindelse mellem den gamle bane og godsterminalen. Kanministeren bekræfte, at lokale godstog derfor skal flette med højhastighedstog,når de skal fra og til godsterminalen i Ringsted, samt at denne kilde til forsin-kelser ikke findes ved en niveaufri udfletning øst for Ringsted?

Svar

Jeg har forelagt sagen for Banedanmark, som oplyser at:”Det er korrekt, at der efter etablering af en niveaufri udfletning vest for Ring-sted ikke vil være en direkte forbindelse for tog fra Roskilde til godsterminalen,Disse vil i stedet skulle krydse den nye bane i niveau. Dette vil betyde at gods-tog her skal flette med højhastighedstog. Der vil dog være tale om forholdsvis fåtog, da de fleste godstog med ærinde i Ringsted vil blive befordret ad den nybane. Påvirkningen af regulariteten, og således risikoen for forsinkelser, vilderfor være meget lille og vil ikke kunne betinge en østlig løsning.Med det forslag for en østlig løsning, som er fremlagt i høringsfasen for ha-stighedsforøgelse gennem Ringsted, har godstog mellem eksisterende bane oggodsområdet i Ringsted adgang uden at have konflikt med højhastighedstrafik-ken gennem Ringsted.”
Medvenlighilsen
Magnus Heunicke