Transportudvalget 2013-14
L 152
Offentligt
1370317_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
19. maj 2014
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af d. 6. maj stillet mig følgende spørgsmål vedrø-rende L152 -Forslag til lov om ændring af lov om anlæg af en jernbanestræk-ning København-Ringsted over Køge,som jeg hermed skal besvare. Spørgsmå-let er stillet efter ønske fra Louise Schack Elholm (V).

Spørgsmål nr. 34 L152:

I ministerens svar på L 152 – spm. 16 anføres, at de fleste godstog med ærinde iRingsted vil blive befordret af den ny bane. Ministeren bedes oplyse om detteogså gælder for de nuværende godstog til blandt andet Frederiksværk, Glos-trup, Høje Taastrup og Køge hhv. Køge Havn. I bekræftende fald bedes det op-lyst, om kapaciteten på den nye bane vil være tilstrækkelig til, at disse lokalegodstog kan indpasses i trafikken med Superlyntog og transiterende godstog,eller om de lokale godstog vil blive henvist til at køre om natten?

Svar:

Jeg har forelagt sagen for Banedanmark, som oplyser:”Nej, godstog fra Frederiksværk, Glostrup, Høje Taastrup, og Køge forudsættesat køre via den ”gamle bane” og ikke via den ”ny bane”.I dag udgør de nævntegodstog (som for hver relation kører ca. to gange om ugen) omkring 3 % af detsamlede antal godstog gennem Ringsted. En andel der ikke forventes væsentligtændret i fremtiden.”
Medvenlighilsen
Magnus Heunicke