Transportudvalget 2013-14
L 177 Bilag 1
Offentligt
1358543_0001.png
1358543_0002.png
1358543_0003.png
Til:Cc:Fra:Titel:Sendt:
Transportministeriet ([email protected])TRM Michael Borring Andersen ([email protected])Lis Garval ([email protected])HøringssvaroverudkasttillovomændringaflovomenCityring27-03-2014 16:57:30
TilTransportministerietKøbenhavnden 27. marts 2014HøringssvaroverudkasttilforslagtillovomændringaflovomenCityring
Jegtroedeikke,atjegkunnelæseindenad,dajegfikforslagettilenlov,derskalændrelovenomMetroCityring.
Vilmanvirkeligfremsætteenlovforatudbedreskaderforvoldtafdårligplanlægningogprojektstyring?Ogvilmanvirkeligladeosborgerebetalemedbådehelbredogretssikkerhed?Anderledeskanjegikkelæselovudkastet,ogjegmåprotestere.
Jegbortæt- megettæt- påenbyggeplads,hvorbyggerietstortsetfradagétharværetforsinket.
Ibegyndelsenvarbegrundelsenbl.a,atdesnævreforholdomkringMarmorkirkenvarårsagtilforsinkelsen.Pladsforholdene!Deharikkeændretsigigodthundredeår,menkomåbenbartalligevelbagpåMetroselskabet.Eller gjorde de? Hvis ikke har man fra begyndelsen kalkuleret med en forsinkelse, som man nu giver beboerneomkring Marmorkirken skylden for. Fordi vi har klaget over ulovligheder.KlogefolkargumenteredeårtilbagemodenmetrostationvedMarmorkirken:Dervarhensynettilkirken,somstationen ligger klods op ad, og der var ikke passagergrundlag for en station.Metroselskabetfejedealleargumentervæk.Dervarpladsogpassagerernok.DerSKULLEliggerenmetrostationved Marmorkirken.Nuerpladsenpludseligsnæver– altforsnæver– oggennemeksproprieringafgårdefraSt.KongensgadetilBorgergade skal passagerne hentes fra Borgergade. Ups.……….
Hvorfor denne historiske udredning? Fordi jeg som beboer ved en metro-byggepladsfølermigsnydtafenoffentliginstitution-noget jeg aldrig troede ville ske her i landet. I en bananrepublik ja, men i retsstaten Danmark?Jegharimånederlevetietstøjhelvedeogsetfremtilkl.18:00,nårlarmenangiveligtskullestandse.Dethardenikkealtidgjort.Dedage,dagulvetkunrystedesvagt,vardejlige.(Jegskrivervar,fordiderharværetstilledesenestetredage).Ogsåkommernuenlov,dervilbetydedøgnarbejde,fordimetrobyggerietellersvilleblivemegetforsinketogmegetdyrere.Jegharhørtdetmangegange– ogerenig:Storeanlægsarbejdervilaltidværegenerende,ogetstøjendebyggerisommetrobyggerietersærligtbelastende.Detkannæppeundgås.Menmankanviseretmæssigomhuoghensyn- ogatblæsepåvoreshelbredogsundhed,deteruanstændigt.Jegbehøverikkeembedslægentilatfortællemig,atdetersundhedsskadeligtatbopåenbyggepladssomdenvedMarmorkirken.Jegkanmærkedet.Jegkanikkelæseaflovudkastet,atmanvilforetageseriøsevurderingeraf,hvordandøgn-og aftenarbejde vilpåvirkemithelbredogsikre,atmithelbredikketageralvorligtskade.
Jeghåberdet,mentørikketrodet,damanogsåvilfratagemigminmulighedforatklage.
Medvenlighilsen
Lis GarvalJournalist, mag.art.Frederiksgade 9, 4 tv