Transportudvalget 2013-14
L 177
Offentligt
1370590_0001.png
1370590_0002.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
19. maj 20142014-1970
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 8. maj 2014 stillet mig følgende spørgsmål ved-rørende L 177 – Forslag til lov om ændring af lov om en Cityring og ligningslo-ven, som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Hen-ning Hyllested (EL).

Spørgsmål nr. 10:

Ministeren bedes gøre rede for, hvorvidt og i hvilket omfang ministeriet har entilsynsforpligtelse overfor Metroselskabets dispositioner, f.eks. planlægning,økonomi, udførelse af arbejdet, overholdelse af miljøbeskyttelsesloven, ar-bejdsmiljøloven mv.

Svar:

Jeg kan oplyse, at Metroselskabet ifølge lov om Metroselskabet I/S og Udvik-lingsselskabet By og Havn I/S er organiseret som et interessentskab (I/S) meden bestyrelse og direktion med selvstændigt ledelsesansvar. Det er derfor ledel-sens ansvar at sikre, at Metroselskabet overholder gældende lovgivning, herun-der miljøbeskyttelsesloven og arbejdsmiljøloven mv.Transportministeriets tilsyn med Metroselskabet er primært et tilsyn medoverholdelsen af ovennævnte lovs rammer for Metroselskabet, herunder sel-skabets driftsøkonomi og fremdriften i Cityring-projektet mv.Omdrejningspunktet for Transportministeriets tilsyn med Metroselskabet erkvartalsmøder med selskabet og selskabets øvrige ejere (Københavns Kommu-ne og Frederiksberg Kommune), hvor ejerne med Metroselskabets bestyrelsedrøfter selskabets økonomi, fremdriften i Cityring-projektet og øvrige spørgs-mål af betydning for selskabets drift.Metroselskabets bestyrelsesformand er efter selskabets vedtægter forpligtet tilat orientere selskabets ejere, såfremt der skulle opstå uforudsete problemer aføkonomisk eller anden karakter.Transportministeriet fører ikke tilsyn med, om Metroselskabet overholder an-den lovgivning, idet dette er selskabsledelsens ansvar. Dertil kommer, at der påde forskellige områder, som er nævnt i spørgsmålet, allerede føres tilsyn fra
relevante myndigheder, f.eks. vedrørende overholdelse af arbejdsmiljølovgiv-ningen.
Side 2/2
Medvenlighilsen
Magnus Heunicke