Kulturudvalget 2013-14
L 21 Bilag 10
Offentligt
1302585_0001.png
1302585_0002.png
1302585_0003.png
1302585_0004.png
Til lovforslag nr.L 21
Folketinget 2013-14
Betænkning afgivet af Kulturudvalget den 00. december 2013
Udkasttil
Betænkningover
Forslag til lov om folkehøjskoler[af kulturministeren (Marianne Jelved)]1. UdvalgsarbejdetLovforslaget blev fremsat den 2. oktober 2013 og var til1. behandling den 8. oktober 2013. Lovforslaget blev efter1. behandling henvist til behandling i Kulturudvalget.MøderUdvalget har behandlet lovforslaget i 4 møder.HøringEt udkast til lovforslaget har inden fremsættelsen væretsendt i høring, og kulturministeren sendte den 18. juni 2013dette udkast til udvalget, jf. folketingsåret 2012-13, KUUalm. del - bilag 211. Den 3. oktober 2013 sendte kulturmini-steren de indkomne høringssvar og et notat herom til udval-get.SpørgsmålUdvalget har stillet 6 spørgsmål til kulturministeren og 1spørgsmål til ministeren for by, bolig og landdistrikter tilskriftlig besvarelse, som disse har besvaret.Flemming Møller Mortensen (S)fmd.Jan Johansen (S) Benny Engelbrecht (S) Leif Lahn Jensen (S) Troels Ravn (S)Mogens Jensen (S) Jeppe Bruus (S) Marlene Borst Hansen (RV) Lone Loklindt (RV) Zenia Stampe (RV)Pernille Vigsø Bagge (SF) Ole Sohn (SF) Jonas Dahl (SF) Pernille Skipper (EL) Jørgen Arbo-Bæhr (EL) Kim Andersen (V)Anni Matthiesen (V)nfmd.Eva Kjer Hansen (V) Michael Aastrup Jensen (V) Flemming Damgaard Larsen (V)Ellen Trane Nørby (V) Eyvind Vesselbo (V) Alex Ahrendtsen (DF) Morten Marinus (DF) Karin Nødgaard (DF)Pia Kjærsgaard (DF) Mette Bock (LA) Lars Barfoed (KF) Brian Mikkelsen (KF)Herudover er der omdelt spørgsmål og svar vedrørendefolkehøjskoler som har været omdelt på ULØ og KUU alm.del samt svar på § 20 spm. 749 fra december 2012.2. Indstillinger [og politiske bemærkninger]<>Inuit Ataqatigiit, Siumut, Sambandsflokkurin ogJavnaðarflokkurin var på tidspunktet for betænkningens af-givelse ikke repræsenteret med medlemmer i udvalget oghavde dermed ikke adgang til at komme med indstillingereller politiske udtalelser i betænkningen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykti betænkningen. Der gøres opmærksom på, at et flertal elleret mindretal i udvalget ikke altid vil afspejle et flertal/mindretal ved afstemning i Folketingssalen.
DokumentIdJournalnummer
2
Inuit Ataqatigiit, Siumut, Sambandsflokkurin og Javnaðarflokkurin havde ikke medlemmer i udvalget.
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Radikale Venstre (RV)Socialistisk Folkeparti (SF)Enhedslisten (EL)Liberal Alliance (LA)
4745221615129
Det Konservative Folkeparti (KF)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Sambandsflokkurin (SP)Javnaðarflokkurin (JF)Uden for folketingsgrupperne (UFG)
811111
3
Bilag 1Oversigt over bilag vedrørende L 21Bilagsnr.123TitelKommenteret høringsnotat og høringssvar, fra kulturministerenTidsplan for udvalgets behandling af lovforslagetULØ alm. del - svar på spm. 6 om oversendelse af talepapiret fra sam-rådet 22/10-13 om Sportsefterskolen SINEs muligheder for at opretteen højskoleafdeling, jf. ULØ alm. del - samrådsspm. B, fra kulturmini-sterenULØ alm. del - foreløbigt svar på spm. 7 om orientering af udvalgetom ministerens møde med Sportsefterskolen SINE, fra kulturministe-renSpørgsmål og svar m.v. vedrørende folkehøjskoler. (Svar på § 20 spm.749 fra december 2012 og spørgsmål og svar vedrørende folkehøjsko-ler stillet på KUU alm. del)KUU alm. del - svar på spm. 7 om hvad der ligger til grund for tolk-ningen af ministeriets regelsæt i en konkret sag, fra økonomi- og in-denrigsministerenKUU alm. del - svar på spm. 8 om sagsforløbet i forbindelse med vur-deringen af om Jyderup Højskole kan statsanerkendes, fra kulturmini-sterenKUU alm. del - svar på spm. 9 om hvilken dialog der har været mel-lem Økonomi- og Indenrigsministeriet og Kulturministeriet i sagen omstatsanerkendelse af Jyderup Højskole, fra kulturministerenKUU alm. del - svar på spm. 10 om hvilken rådgivning Jyderup Høj-skole har modtaget, fra kulturministerenOversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 21Spm.nr.1TitelSpm. om tilvejebringelse af et værn mod at ekstreme foreninger be-gynder at oprette højskoler, til kulturministeren, og ministerens svarherpåSpm. om en højskole kan have lutter ikke-danske statsborgere somkursister uden at bryde loven, til kulturministeren, og ministerens svarherpåSpm. om hvor mange ikke-danske statsborgere efter grundlovens for-stand der får helt eller delvist betalt deres ophold på højskolerne, tilkulturministeren, og ministerens svar herpåSpm. om indførelse af en overgangs- eller undtagelsesbestemmelse, sådet sikres, at højskoler ikke kommer i klemme mellem reglerne i dengældende lov og i den nye lov, til kulturministeren, og ministerenssvar herpåMFU spm. om lovforslagets konsekvenser for vilkårene for og udvik-lingen i landdistrikter og på øerne, til ministeren for by, bolig og land-distrikter og til kulturministeren, og ministrenes svar herpå
4
5
6
7
8
9
2
3
4
5
4
6
Spm. om at redegøre for synspunkter på de dele af B 6, som vedrørerministerens sagsområde, til kulturministeren, og ministerens svar her-