Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14
L 6
Offentligt
1296729_0001.png
1296729_0002.png
Udlændingeafdelingen
FolketingetUdvalget for Udlændinge- og IntegrationspolitikChristiansborg1240 København K
Dato:Kontor:Sagsbeh:Sagsnr.:Dok.:
5. november 2013Asyl- og VisumkontoretPernille Bjørnholk2013-0037-0047930565
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 17 vedrørende forslag til lovom ændring af udlændingeloven (Revision af visumregler, akkrediterings-ordning for udenlandske virksomheder, justering af karensregler, afslags-kompetence til danske repræsentationer, beregning af kortvarige opholdm.v.) (L 6), som Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspoli-tik har stillet til justitsministeren den 9. oktober 2013. Spørgsmålet er stil-let efter ønske fra medlem af Folketinget Johanne Schmidt-Nielsen (EL).
Morten Bødskov/Rasmus Kieffer-Kristensen
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 17 vedrørende forslag til lov om ændring af udlændin-

geloven (Revision af visumregler, akkrediteringsordning for uden-

landske virksomheder, justering af karensregler, afslagskompetence

til danske repræsentationer, beregning af kortvarige ophold m.v.) (L

6):

”Hvad er baggrunden for, at foreningen Ægteskab Uden Græn-ser ikke er blevet opfordret til at indsende høringssvar om lov-forslaget?”

Svar:

Justitsministeriet kan oplyse, at lovforslaget har været sendt i høring hosde myndigheder og organisationer, som efter ministeriets vurdering har in-teresse i de områder, som lovforslaget vedrører.Da lovforslagets primære sigte er at forbedre visumreglerne for danskevirksomheder og den danske turistindustri, har Justitsministeriet ikkeumiddelbart vurderet, at det var relevant at høre foreningen ÆgteskabUden Grænser over lovforslaget.Justitsministeriet kan i øvrigt oplyse, at alle myndigheder og organisatio-ner har mulighed for at fremsende bemærkninger til lovforslag uopfordret.Det bemærkes, at udkast til lovforslag offentliggøres på høringsportalen,http://hoeringsportalen.dk/,samtidig med at de sendes i høring. Der orien-teres desuden om sådanne høringer i Justitsministeriets nyhedsbrev, somalle har mulighed for at tilmelde sig.
2