Transportudvalget 2013-14
L 64 Bilag 23
Offentligt
1332296_0001.png
1332296_0002.png
Regnskabsreglement for Post Danmark A/S(Udkast af 5. februar 2014)§ 1.I medfør af § 15 og § 18, stk. 7 iStk 2:De i stk. 1 nævntepostlov nr. 1536 af 21. december 2010regnskabssystemerskalfordeleog pkt. 10 i den individuelle tilladelseomkostningernefor Post Danmark A/S fastsættespå følgende måde, jf. dog stk. 3:nærværende regnskabsreglement for PostDanmark A/S (i det følgende ”Posta) når det er muligt, henføresDanmark”).omkostninger direkte til en særligtjeneste eller et særligt produkt§ 2.Formålet med regnskabsregle-mentet er at sikre, at Post Danmark, derb)fællesomkostninger,dvs.er udpeget som befordringspligtigomkostninger, som ikke kan henførespostvirksomhed, overholder bestemmel-direkte til en særlig tjeneste eller etserne om regnskabsmæssige forhold isærligt produkt, fordeles således:Europa-parlamentets og Rådets direktivnr. 97/67/EF af 15. december 1997,i) fællesomkostningerne fordeles så vidtdirektiv nr. 2002/39/EF af 10. juni 2002muligt på grundlag af enog direktiv nr. 2008/6/EF af 20. februardirekte analyse af omkostningernes2008 (postdirektivet).oprindelse§ 3.Post Danmark skal sikre, at derforetages en tilstrækkelig detaljeretdataregistrering,såledesatPostDanmarks regnskabssystemer og sta-tistiksystemer til enhver tid kan dannegrundlag for de i § 4 nævnteproduktøkonomiopgørelser.§ 4.Post Danmark udarbejder i deinterneregnskabssystemeradskilteopgørelser, der gør det muligt at sondreklart mellem på den ene side tjenester ogprodukter,dereromfattetafbefordringspligten, og på den anden sidetjenester og produkter, som ikke er det.Denne regnskabsmæssige adskillelseanvendes, når nettoomkostningerne vedat opfylde befordringspligten beregnes.Sådanne interne regnskabssystemerbaseres på anvendelse af ensartede ogobjektivt begrundede principper forproduktøkonomiopgørelser.ii) er det ikke muligt at foretage endirekteanalyse,henføresfællesomkostningerne på grundlag af enindirekte sammenkædning med en andenomkostningskategori eller gruppe afomkostningskategorier, for hvilken derkan foretages en direkte henføring ellerkontering;ensådanindirektesammenkædningskalbyggesammenlignelige omkostningsstruktureriii) kan der hverken findes en direkteellerindirektemetodetilomkostningsfordeling,skalomkostningskategorierne fordeles pågrundlag af en generel fordelingsnøgle,som beregnes ved at anvende forholdetmellem alle direkte eller indirektehenførte eller fordelte omkostningervedrørende hver enkelt tjeneste, der eromfattet af befordringspligten, på denene side, og de andre tjenester på denandensideiv)fællesomkostninger,derernødvendige for at levere både tjenester,
der er omfattet af befordringspligten, ogtjenester, der ikke er omfattet afbefordringspligten, fordeles på passendemåde; der skal anvendes sammeomkostningsfaktorer på henholdsvistjenester,dereromfattetafbefordringspligten, og tjenester, der ikkeer omfattet af befordringspligten.Stk. 3.Andreomkostningsfordelingssystemer må kunanvendes, hvis de er forenelige med stk.1 og er godkendt af Trafikstyrelsen.Kommissionen underrettes, før de tages ianvendelse.Stk. 4.Af hensyn til Trafikstyrelsensgodkendelse af taksterne for frimærke-frankerede B-breve, jf. postlovens § 15,stk. 4 og den individuelle tilladelse forPost Danmark A/S pkt. 3, skalkalkulationssystemet indrettes således, atdet er muligt at udarbejde en opgørelseover omkostningerne ved indenlandske,frimærkefrankerede B-breve op til 50 g.

§ 5.

En statsautoriseret revisor skal itilknytning til regnskabsaflæggelsenafgive en erklæring om,at regnskaberne er forenelige med et afde omkostningsfordelingssystemer,der er nævnt i § 4.
hjemmeside. Ved offentliggørelsen rede-gøres for eventuelle væsentlige ænd-ringer i principperne for produkt-økonomiopgørelserne og for årsagernehertilsamtforde virkninger,ændringerneharprodukt-økonomiopgørelsernefordetohovedområder.§ 6.Post Danmark stiller efter an-modning enhver oplysning om systemerog data fortroligt til rådighed forTrafikstyrelsen,Konkurrence-ogForbrugerstyrelsen og Europa-Kommis-sionen.§ 7.Post Danmarks årsrapportudarbejdetihenholdtilårs-regnskabsloven skal indsendes tilTrafikstyrelsen samtidig med, at dennefremsendestilaktionærerne.§ 8.Dette regnskabsreglement harvirkning fra og med regnskabsåret 2014.Regnskabsreglement for Post DanmarkA/S, dateret 29. august 2011, ophæves.
Stk. 2.Erklæringen efter stk. 1 skalindsendes til Trafikstyrelsen og væreoffentligt tilgængelig på Post Danmarkshjemmeside.Stk.3.Produktøkonomiopgørelservisende den samlede produktøkonomifor henholdsvis tjenester omfattet afbefordringspligten og tjenester der ikkeer omfattet af befordringspligten skalindsendes til Trafikstyrelsen. Produkt-økonomiopgørelser på hovedområde-niveau skal i aggregeret form væreoffentligt tilgængelig på Post Danmarks