Transportudvalget 2013-14
L 64
Offentligt
1313776_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
16. december 20132013-4611
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 28. november 2013 stillet mig følgendespørgsmål 16 vedrørende L 64 - Forslag til lov om ændring af postloven. (Æn-dringer i vilkår for varetagelsen af befordringspligten og præciseringer af lo-vens anvendelsesområde, post til døren m.v.)., som jeg hermed skal besvare.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Villum Christensen (LA).

Spørgsmål nr. 16:

Vil ministeren være med til at tilføje til lovforslaget, at Konkurrence- og For-brugerstyrelsen i forbindelse med vurderingen af Post Danmarks prissætning –og inden for konkurrencereglernes anvendelsesområde og myndighedensskønsbeføjelse – skal inddrage ydelsens ressourcetræk ved opgørelse af ydel-sens omkostninger?

Svar:

Det må jeg sige nej til.Det er Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen og ikke mig, der afgør, hvordanstyrelsen griber sine opgaver an.Jeg kan endvidere oplyse, at i forbindelse med udarbejdelsen af regnskabsreg-lementet for Post Danmark lagde Konkurrencemyndighederne stor vægt på, atreglementet ikke begrænsede konkurrencemyndighedernes mulighed for selv atafgøre, hvordan evt. konkurrencesager gribes an.Endelig bemærker jeg, at det fremgår af Post Danmark A/S’ regnskabsregle-ment, at virksomheden efter anmodning stiller enhver oplysning om systemerog data fortroligt til rådighed for Trafikstyrelsen, Konkurrence- og Forbruger-styrelsen og Europa-Kommissionen.
Medvenlighilsen
Pia Olsen Dyhr