Transportudvalget 2013-14
L 64
Offentligt
1313672_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
16. december 20132013-4611
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 28. november 2013 stillet mig følgendespørgsmål 14 vedrørende L 64 - Forslag til lov om ændring af postloven. (Æn-dringer i vilkår for varetagelsen af befordringspligten og præciseringer af lo-vens anvendelsesområde, post til døren m.v.), som jeg hermed skal besvare.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Villum Christensen (LA).

Spørgsmål nr. 14:

Vil ministeren være med til at sikre en øget gennemsigtighed i Post Danmarksforretning ved at pålægge Post Danmark at opgøre deres omkostninger pr.ydelse ud fra, hvor meget den pågældende ydelse trækker på Post Danmarksressourcer?

Svar:

Nej, det vil jeg ikke.Regnskabsreglementet for Post Danmark A/S forpligter allerede virksomhedentil at etablere adskilte produktøkonomiopgørelser mellem tjenester og produk-ter, der er omfattet af befordringspligten, og tjenester og produkter, som ikkeer omfattet af befordringspligten. Reglementet er udarbejdet i overensstem-melse med kravene i EU's postdirektiv.Jeg skal endvidere henvise til besvarelsen af Transportudvalgets spørgsmål 7vedrørende L 64 hvoraf det fremgår, at Post Danmark A/S er underlagt kon-kurrenceloven, og at klager om Post Danmarks prissætning som altovervejendehovedregel behandles af konkurrencemyndighederne. Ved behandling af klagerskal Post Danmark kunne redegøre for, hvilke omkostninger der indgår i pris-sætningen.
Medvenlighilsen
Pia Olsen Dyhr