Transportudvalget 2013-14
L 64
Offentligt
1319143_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
6. januar 20142013-4611
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 11. december 2013 stillet mig følgende spørgs-mål 47 vedrørende L 64 - Forslag til lov om ændring af postloven. (Ændringer ivilkår for varetagelsen af befordringspligten og præciseringer af lovens anven-delsesområde, post til døren m.v.), som jeg hermed skal besvare.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Flemming Damgaard Larsen (V)

Spørgsmål nr. 47:

Ministeren bedes udførligt redegøre for, hvordan Postdanmark kan lade pri-serne stige på B-breve og samtidig nedsætte prisen på adresseløse forsendelser.

Svar:

Det skal påpeges, at efter postloven, har transportministeren (Trafikstyrelsen)beføjelse til at godkende Post Danmark A/S’ prisfastsættelse for frimærkefran-kerede B-breve op til 50 gram, som er afsendt som enkeltforsendelse. Øvrigepriser fastsættes efter postloven af Post Danmark A/S. Prisstigningerne på B-breve afspejler stigende omkostninger pr. brev.Prissætning af adresseløse forsendelser er ikke omfattet af postloven. Dissepriser fastsætter Post Danmark A/S selv under hensyn til konkurrencelovgiv-ningen.Hvad der er vigtigt at bemærke, er, at omkostningerne ved postbefordring afhenholdsvis B breve og adresseløse forsendelser opgøres særskilt. Derved kandet meget vel forekomme, at der i det ene tilfælde er behov for prisstigninger,men ikke nødvendigvis i det andet tilfælde.Nærmere kan jeg ikke komme spørgsmålet.
Medvenlighilsen
Pia Olsen Dyhr