Miljøudvalget 2013-14
L 71
Offentligt
1310636_0001.png
1310636_0002.png
Folketingets MiljøudvalgChristiansborg1240 København K
J.nr. NST-4601-00335Den 9. december 2013
Folketingets Miljøudvalg har i brev af 29. november 2013 stillet følgendespørgsmål nr. 6 til L 71, forslag til lov omvandplanlægning, som hermed besvares.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra udvalget.

Spørgsmål nr. 6 (L. 71)

Det har ifølge DANVA og Danmarks Naturfredningsforening, jf. L 72 - bilag 5,hidtil været praksis, at kommunerne udarbejder et samlet overblik overforureningskilder for områder med særlige drikkevandsinteresser. Dette overbliksikre viden om forskellige forureningskilder og er grundlag forprioriteringsdrøftelser mellem kommuner og regioner om indsatsen i forhold tilområdet. Hvordan sikres dette overblik over mulige forureningskilder og enhelhedsvurdering af risikoen for grundvandet i et område med særligedrikkevandsinteresser med de foreslåede ændringer i vandforsyningsloven?

Svar

Jeg har forelagt spørgsmålet for Naturstyrelsen, som har oplyst følgende:”De foreslåede ændringer i vandforsyningsloven er alene en sproglig præcisering afbegrebet indsatsområder, dvs. de områder, hvor der efter statensgrundvandskortlægning er konstateret et behov for ensærlig indsats til beskyttelseaf vandressourcerne for at sikre drikkevandsinteresserne.Som en del af grundvandskortlægningen indsamler Naturstyrelsen bl.a. viden omforskellige forureningskilder i et givent område. Disse oplysninger samles, blandtmange andre, i en redegørelse, der sendes til følgegruppen for det konkreteområde samt offentliggøres. Følgegruppen består af kommuner, regioner ogvandforsyninger i området, men også andre interessenter kan være en del affølgegruppen. Redegørelserne udarbejdes i takt med, at grundvandskortlægningenafsluttes i et område.Redegørelserne ligger offentligt tilgængeligt på Naturstyrelsens hjemmeside samt irapportdatabasen på GEUS’ hjemmeside. Redegørelserne udleveres også vedkonkrete anmodninger.
Miljøministeriet•Børsgade 4 • 1215København KTlf.72 54 60 00 • Fax33 32 22 27 • CVR 12854358 • EAN 5798000862005 • [email protected] • www.mim.dk
Kommunerne har således et solidt grundlag for at skabe overblik over muligeforureningskilder. Kommunerne kan anvende overblikket til en helhedsvurderingaf risikoen for grundvandet i både områder med særlige drikkevandsinteresser ogindvindingsoplandene til almene vandforsyninger beliggende uden for områdermed særlige drikkevandsinteresser.Naturstyrelsen vil fortsat udarbejde og offentliggøre redegørelser som hidtil. Densproglige præcisering af indsatsområder i vandforsyningsloven berører ikke dennepraksis.”
Ida Auken
/
Thorbjørn Fangel
2