Retsudvalget 2013-14, Retsudvalget 2013-14, Retsudvalget 2013-14
L 74 , L 74 A , L 74 B
Offentligt
1336100_0001.png
1336100_0002.png
FolketingetRetsudvalgetChristiansborg1240 København K
Dato:Kontor:Sagsbeh:Sagsnr.:Dok.:
18. februar 2014FærdselskontoretSidsel Kathrine Møller2013-0037-00611066057
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 64 vedrørende forslag til lovom ændring af færdselsloven (Skærpede sanktioner for hastighedsovertræ-delser ved vejarbejde m.v. og indførelse af betinget objektivt ansvar forejer (bruger) af et motorkøretøj for visse hastighedsovertrædelser) (L 74),som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 10. februar2014. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Karsten Lauritzen (V).
Karen Hækkerup/Christian Hesthaven
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 64 vedrørende forslag til lov om ændring af færdselslo-

ven (Skærpede sanktioner for hastighedsovertrædelser ved vejarbejde

m.v. og indførelse af betinget objektivt ansvar for ejer (bruger) af et

motorkøretøj for visse hastighedsovertrædelser) (L 74) fra Folketin-

gets Retsudvalg:

”Såfremt en person tilkendes en bøde for en overtrædelse afhastighedsbegrænsningen konstateret ved ATK efter reglen ombetinget objektivt ansvar, vil dette forhold da, ifølge beskæfti-gelsesministeren, kunne indgå i vurdering af en borgers ar-bejdsevne (som udtryk for at vedkommende er i stand til at kø-re bil) eller vurdering af, hvorvidt vedkommende er berettigettil sygedagpenge (hvis disse skyldes en lidelse, der er uforene-lig med at køre bil)?”

Svar:

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet enudtalelse fra Beskæftigelsesministeriet, som har oplyst følgende:”For at opnå ret til sygedagpenge kræves det, at personen eruarbejdsdygtig på grund af egen sygdom. Afgørelsen af, om enperson anses for uarbejdsdygtig, sker på grundlag af en samletvurdering af sygdommen og dens indvirkning på den sygemeldtesarbejdsevne.Kommunen skal fastlægge og gennemføre et individuelt ogfleksibelt opfølgningsforløb under hensyn til sygdommens karakterog sygemeldtes behov og forudsætninger. Den sygemeldte skalinddrages i opfølgningen. Som led i opfølgningsforløbet skalkommunen indhente oplysningsskema, visitere, holde samtale ogforetage en samlet vurdering af behov for indsats m.v. samtudarbejde en opfølgningsplan.Kommunen skal efter behov inddrage relevante aktører iopfølgningen, herunder arbejdsplads, læge, arbejdsløshedskasse,faglig organisation, revalideringsinstitutioner, sygehuse ogsygehusafdelinger. Kommunen træffer ud fra en konkret vurderingbeslutning om, der er behov for at indhente lægeerklæring.Det forhold, at personen er blevet pålagt en bøde som følge affærdselslovens [foreslåede] bestemmelse om betinget objektivtansvar, er ikke i sig selv oplysende for kommunen vedrørendepersonens eventuelle uarbejdsdygtighed eller arbejdsevne og kanderfor ikke indgå i vurderingen af berettigelsen til at få udbetaltsygedagpenge.”
2