Skatteudvalget 2013-14
L 79
Offentligt
1310741_0001.png
1310741_0002.png
J.nr. 13-0203936Den 9. december 2013
TilFolketinget – Skatteudvalget
Vedrørende L 79 - Forslag til Lov om ændring af kulbrinteskatteloven, lov omansættelse og opkrævning m.v. af skat ved kulbrinteindvinding og lov ometablering og benyttelse af en rørledning til transport af råolie og kondensat(Harmonisering af beskatningen af kulbrinteindvinding m.v.).Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 22 af 6. december 2013. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Torsten Schack Pedersen (V).
Holger K. Nielsen/Lise Bo Nielsen
1/2
SpørgsmålVil ministeren kommentere, at statens foretrukne rådgiver på olie- og gasom-rådet, det internationale konsulenthus Wood Mackenzie, har lavet beregninger,der oversat til regeringens opgørelsesmetode viser, at gevinsten ved at stram-me Nordsø-skatten højst vil blive på 15,4 mia. kr.? Vil ministeren herunderredegøre for, hvorfor der er så stor forskel på Wood Mackenzies provenuskønog regeringens provenuskøn?
SvarSkatteministeriet har ikke mulighed for at gå dybere ind i de nævnte beregnin-ger. Ud fra de umiddelbare tilgængelige informationer i Wood MackenziesnotatUpstreamInsight – March 2013,er der tale om beregninger lavet på bag-grund af helt andre beregningsmetoder og forudsætninger end dem, ministeri-erne almindeligvis anvender. Det er bl.a. uvist, hvilke bagvedliggende investe-rings- og produktionsprognoser, teknologibidrag og adfærdsvirkninger, der eranvendt i Wood Mackenzies beregninger. I forbindelse med ministeriernesvurderinger af ændrede regler mv. tages der udgangspunkt i de mellemfristedefremskrivningers forudsætninger. Det er med til at sikre, at tilrettelæggelsen afden økonomiske politik sker på et konsistent grundlag.
2/2