Retsudvalget 2013-14
L 85 Bilag 5
Offentligt
1325172_0001.png
Fra ”UddannelsesGuiden”, UndervisningsministerietAlmen voksenpædagogisk grunduddannelsePå denne uddannelse lærer du at planlægge, tilrettelægge og evaluere undervisning til voksne. Det kan fx være inden forfolkeoplysningen eller en anden type voksenundervisning.Du får et bredt overblik over formidlerrollen og indgår i samarbejde, når undervisningen skal gennemføres.Uddannelsen henvender sig til undervisere, instruktører og ledere, som har en faglig baggrund, og som vil havepædagogiske forudsætninger for at undervise voksne.
Fold alle emner på siden udOm uddannelsenDu lærer at undervise engageret og varieret med udgangspunkt i den voksnes forudsætninger, behov og livserfaringer.Almen voksenpædagogisk grunduddannelse giver dig bl.a. forudsætninger for at:
Vælge indhold, metoder og undervisningsformer ud fra mål og rammer for undervisningenVurdere deltagerforudsætninger og den voksnes læreprocesserPlanlægge, tilrettelægge, gennemføre og evaluere undervisningenSamarbejde om at planlægge og gennemføre undervisningVurdere og vælge lærer- og formidlerrolle
Grundlaget for uddannelsen er lov om støtte til folkeoplysning, som fastsætter, at Undervisningsministeriet kan ydetilskud til uddannelse af medarbejdere inden for folkeoplysningen.Undervisningenforegår som studietimer eller projektarbejde. Uddannelsen kan tilbydes som et samlet forløb eller somenkeltstående kurser, du kan følge i den rækkefølge, der passer dig. Du kan følge dag-, aften- ellerweekendundervisning alt efter kursussted.Uddannelsen kan udbydes af de voksenpædagogiske centre, professionshøjskoler, hos oplysningsforbund og af andrevoksenpædagogiske miljøer som fx daghøjskoler.
EksamenDu får kursusbevis efter at have taget uddannelsen.
Værd at videUddannelsen udbydes nogle steder under betegnelsen alment voksenpædagogisk grundkursus.
FaktaNavn:Almen voksenpædagogisk grunduddannelseAndre betegnelser:Alment voksenpædagogisk grundkursusType:Andre uddannelserVarighed:120 timerAdgangskrav:Ingen formelle adgangskravØkonomi:Deltagerbetaling på ca. 18.000 kr.
Alle aktuelle holdUC Syddanmark - Efter- og videreudd., Haderslev3. februar 201422. april 2014UCSJ, Center for videreuddannelseKan tilbyde hold