Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14
L 92 Bilag 8
Offentligt
1319814_0001.png
1319814_0002.png
1319814_0003.png
FolketingetChristiansborg1240 København K
07-01-2014
Kære Fødevareudvalg og Fødevareminister Dan Jørgensen.På vegne af bestyrelsen i foreningen Dansk Muskelhunde Union stiller vinedenstående spørgsmål til det fremsatte lovforslag L92.- Hvordan vil regeringen sikre, at der bliver en seriøs og kortbehandlingstid på tvivls sager, således at hund og ejer ikke lider overlast?- Hvad er regeringens forslag til, hvor lang tid en sag maksimalt må tage,fra hunden bliver hentet hos ejeren til sagen er afsluttet?- Hvordan vil regeringen sikre, at der bliver ført grundig statistik på, hvilkehunderacer der bider, hos alle landets politikredse, alle landets skadestuer,alle læger der behandler hundebid, samt alle landets dyrlæger derbehandler hundebid?- På trods af, at alle eksperter vedholdende og vedvarende fastholder, at etforbud mod visse hunderacer ikke har nogen effekt på bidskader, "tør"regeringen og flere af de øvrige partier ikke at fjerne raceforbuddet. Denforeløbige forklaring lyder på, at man er bange for at antallet at Pitt Bullsog Pitt Bull lignende hunde vil eksplodere og der derfor vil komme mangeflere bidskader. Hvad bygger man dette argument på?
- Endvidere vil vi gerne have en mere uddybende forklaring på hvorfor derer racer på forbudslisten som IKKE er registreret for bid. Disse fjernesikke da "de anses for at være den næste generation af kamphunde" Påhvilken baggrund bygger regeringen dette postulat?- Hvordan vurdes det at en hund er: glubsk? Henviser til fremsattelovforslag L92 »§ 3 b. Løsgående glubske hunde må ikke uden politietstilladelse anvendes til bevogtning af pladser.«- Hvor står en andel "forbudt hund" skal en hund indeholde før denbetragtes som forbudt? Er det kun renracede forældre der gør at enblandingshund bliver forbudt? Hvor langt tilbage på blandingshundensfamilietræ skal man gå? Som det er nu må en blandingshund ikke haveoldeforældre eller tip-oldeforældre der er af en forbudt race. Vil mene atforbuds racen bliver udvasket/udavlet jo mere den bliver blandet medandre racer og derfor ser jeg gerne at der kommer en redegørelse på dettepunkt.- Hvad vil et hundekørekort/licens, som der findes i andre lande, kræve?Henviser specielt til Calgery.- Skal man have en stamtavle for at købe hund idag?- Hvilken stamtavler kan godkendes som dokumentation?- Er det muligt at kunne bruge alle stamtavlesystemer, også dem fraudlandet, hvor det ikke er en race i Dkk regi?- Der står i lovforslaget, at der skal fremlægges tilstrækkeligdokumentation, hvad er tilstrækkelig dokumentation?
- Der må på en eller anden måde findes et dokument, hvor kravene for atbevise en race står? Er det nok med med foto af forældrehundene?- Ville det være rimeligt at få noteret ned i loven, hvilke krav, som krævesfor at bevises for at ens hund er lovlig, så samtlige politikredse køre eftersamme princip?- Hvad kommer ikke FCI racer til at gå ind under blandinger eller... ?
Med venlig hilsenBestyrelsen i foreningen Dansk Muskelhunde Union