Skatteudvalget 2013-14
L 95 Bilag 3
Offentligt
1311582_0001.png
1311582_0002.png
J.nr. 13-6090528Den 10. december 2013
TilFolketinget – Skatteudvalget
Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne hørings-svar vedrørende forslag tillov om ændring af kildeskatteloven og selskabsskat-teloven (Tilpasning af procenttillæg og reduceret markedsrente til ny referen-cerente m.v.)
Holger K. Nielsen/Per Hvas
1/2
Høringsskema

Organisation

AdvokatrådetArbejderbevægelsensErhvervsrådCEPOSCeveaDansk ByggeriDansk ErhvervDI

Bemærkninger

Ingen høringssvar indkommet inden udløbet afhøringsfristen.Ingen høringssvar indkommet inden udløbet afhøringsfristen.Ingen høringssvar indkommet inden udløbet afhøringsfristen.Ingen høringssvar indkommet inden udløbet afhøringsfristen.Ingen bemærkninger.Ingen bemærkninger.Anser det for positivt, at skatteministeren ændrerreglerne, så renterne af restskat m.v. ikke stigerutilsigtet.Uanset lovforslaget, kan det ikke udelukkes, at derfremadrettet kan opstå en situation, hvor renterneudvikler sig utilsigtet. Dette skyldes, at renternefor restskat m.v. tager udgangspunkt i den sammereferencerente, der korrigeres med en faktor, somfastlægges på baggrund af den historiske renteud-vikling.Mener, at området bør overvåges nøje og atprincipperne for beregningaf standardrente m.v.genopvejes. Til brug for sådanne overvejelserhenvises til organisationens høringssvar til lov1354 af 21. december 2012, hvor den nye referen-cerente blev indført.

Kommentarer

Enig i at der fortsat er behov for en løbende overvågning afudviklingen i de enkelte rentestaser på skatteområdet.I forhold til en ændring af den standardrente, der indgår i rente-fradragsbegrænsningsreglerne for selskaber, vil det have prove-numæssige konsekvenser og indgår ikke i L 95. Der henvises iøvrigt til Skatteministeriets svar på DI´s hørringssvar på L 672012-2013.
Dansk Told- og Skatte-forbundDanske AdvokaterDen Danske Skattebor-gerforeningErhvervsstyrelsenFSR – danske revisorerHåndværksrådetBorger og Retssikker-hedschefenSRF Skattefaglig For-eningVidencentret for Land-brug
Ingen høringssvar indkommet inden udløbet afhøringsfristen.Ingen høringssvar indkommet inden udløbet afhøringsfristen.Ingen høringssvar indkommet inden udløbet afhøringsfristen.Ingen høringssvar indkommet inden udløbet afhøringsfristen.Ingen høringssvar indkommet inden udløbet afhøringsfristen.Ingen høringssvar indkommet inden udløbet afhøringsfristen.Ingen høringssvar indkommet inden udløbet afhøringsfristen.Ingen bemærkninger.Ingen høringssvar indkommet inden udløbet afhøringsfristen.
2/2