Retsudvalget 2013-14
L 39
Offentligt
1302340_0001.png
1302340_0002.png
FolketingetRetsudvalgetChristiansborg1240 København K
Dato:Kontor:Sagsbeh:Sagsnr.:Dok.:
20. november 2013FormueretskontoretChristina Hjeresen2013-0037-0054965593
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 13 vedrørende forslag til lovom forbrugeraftaler (L 39), som Folketingets Retsudvalg har stillet til ju-stitsministeren den 11. november 2013. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Henning Hyllested (EL).
Morten Bødskov/Rikke-Louise Ørum Petersen
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 13 vedrørende forslag til lov om forbrugeraftaler (L 39)

fra Folketingets Retsudvalg:

”Justitsministeriet forventer ikke, jf. lovforslagets bemærknin-ger, at der vil være mindreudgifter og samtidig forventes deringen merudgifter af betydning, som følge af lovforslaget. Erministeren på den baggrund uenig med Forbrugerklagenævnet,når nævnet i sit høringssvar peger på, at lovforslaget vil inde-bære et øget ressourceforbrug i nævnet pga. at man fremoverskal til at indhente oplysninger på en måde man ikke gør i dag,i forbindelse med visse sagers behandling, og at nævnet måforvente at modtage flere klager inden for visse sagstyper, efterde nye regler er i krafttrådt? Desuden forventer Forbrugerkla-genævnet at ville kunne spare nogle ressourcer i og med der ertale om gennemførelse af et totalharmoniseringsdirektiv, hvor-for man fremover forventer at skulle bruge færre ressourcer påat behandle sager, hvor de andre EUmedlemsstaters lovreglerskal anvendes. Hvis ministeren deler Forbrugerklagenævnetsressourcemæssige skøn i nævnets høringssvar, vil ministerenda redegøre for, om ministeren har forventning om, at merud-gifter og mindreudgifter vil være af cirka samme størrelsesor-den, hvorfor nettoresultatet skønnes at blive et uændret res-sourceforbrug i forhold til i dag. Vil ministeren i den forbin-delse redegøre for, hvorfor det sammenfattende skema på lov-forslagets side 127 tilsyneladende ikke afspejler de pågælden-de mer- og mindreudgifter?”

Svar:

Af Forbrugerklagenævnets høringssvar af 19. august 2013 fremgår det, atForbrugerklagenævnet forventer, at gennemførelsen af forbrugerrettig-hedsdirektivet vil føre til et mindre ressourceforbrug i forhold til behand-lingen af sager, der vedrører andre EU-lande. Omvendt forventer Forbru-gerklagenævnet et øget ressourceforbrug i forhold til behandlingen af sa-ger om udnyttelse af fortrydelsesretten.På baggrund af oplysningerne i høringssvaret fra Forbrugerklagenævnethar Justitsministeriet lagt til grund, at der samlet set ikke vil blive tale omnegative økonomiske konsekvenser for det offentlige af betydning, hvilketfremgår af det sammenfattende skema i pkt. 13 i lovforslagets almindeligebemærkninger.Der henvises i øvrigt til den samtidige besvarelse af spørgsmål nr. 12 ved-rørende lovforslaget.
2