Transportudvalget 2013-14
L 64
Offentligt
1313814_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
16. december 20132013-4611
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 28. november 2013 stillet mig følgendespørgsmål 10 vedrørende L 64 - Forslag til lov om ændring af postloven. (Æn-dringer i vilkår for varetagelsen af befordringspligten og præciseringer af lo-vens anvendelsesområde, post til døren m.v.)., som jeg hermed skal besvare.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Flemming Damgaard Larsen (V).

Spørgsmål nr. 10:

Transportministeriet skriver i et notat til postforligsgruppen dateret den 21.marts 2013: ”En justering af B-brevets servicemål… er afgørende for, at PostDanmark kan realisere sin distribution i to gange to store postdage og to små,som giver en meget effektiv omdeling med høj besøgsfrekvens”. Kan ministerenbekræfte, at denne ændring betyder, at Fru Hansen for fremtiden kun vil mod-tage B-breve to gange ugentligt, sammen med reklamerne?

Svar:

Jeg kan bekræfte, at B-breve med den foreslåede ændring af befordringstidenfra 3 til 4 dage, forventes omdelt to gange om ugen. Dagblade vil som hidtilblive omdelt alle hverdage. Det samme gælder A-breve, undtagen til privatehusstande på mandage.Som det også bl.a. fremgår af det notat af 21. marts 2013, som nævnes ispørgsmålet, og som er benævnt ”Overvejelser vedrørende justeringer af dengældende postlov”, er det hensigten at etablere et 4-dages produktions- og di-stributions set-up hos Post Danmark A/S. Erhvervskundernes C-breve har idag allerede et servicekrav på 4 dage, hvorfor en ændring af B-brevets service-niveau til samme niveau vil kunne effektivisere den daglige produktion og di-stribution.Post Danmark A/S kan selv tilrettelægge omdelingen af adresseløse forsendel-ser, da dette ikke er reguleret af postlovgivningen.
Medvenlighilsen
Pia Olsen Dyhr