Transportudvalget 2013-14
L 64
Offentligt
1325418_0001.png
1325418_0002.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
22. januar 20142013-4611
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 16. januar 2014 stillet mig følgende spørgsmålvedrørende L 64 - Forslag til lov om ændring af postloven. (Ændringer i vilkårfor varetagelsen af befordringspligten og præciseringer af lovens anvendelses-område, post til døren m.v.), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stil-let efter ønske fra Flemming Damgaard Larsen (V).

Spørgsmål nr. 136:

Kan ministeren bekræfte, at postdirektivets artikel 12 stiller krav til Post Dan-marks priser på alle befordringspligtige produkter, herunder at priserne skalvære overkommelige, omkostningsægte og tilskynde til effektivitet samt følgeligbegrunde og uddybe påstanden: "Post Danmarks prissætning er ikke reguleret ipostlovgivningen, med undtagelse af prisen på B-breve op til 50 g."

Svar:

Jeg kan bekræfte, at postdirektivets artikel 12 bestemmer, at taksterne for tje-nester, der er omfattet af befordringspligten, skal være overkommelige, om-kostningsægte og tilskynde til en effektiv opfyldelse af befordringspligten.Hermed er der ikke i direktivet taget stilling til den konkrete prisfastsættelseeller fastlagt nærmere vedrørende godkendelse af takster.De ovenfor nævnte principper er afspejlet i postlovens § 15.Desuden kan jeg oplyse, at det i forbindelse med udarbejdelsen af postloven i2010 blev vurderet, at det ikke ville være nødvendigt med at godkende takster-ne for andre forsendelser end frimærkefrankerede B-breve op til 50 gram ellerfastsætte yderligere regulering af taksterne. Dette var begrundet i den skarpekonkurrence fra elektronisk kommunikation, som ville lægge et naturligt loftover taksterne. Desuden ville konkurrencen fra B-brevet og fra andre postvirk-somheder, som følge af liberaliseringen, medvirke hertil.Det er disse forhold, der ligger bag ovennævnte citat – altså at transportmini-steren (Trafikstyrelsen) ikke godkender andre takster end netop de nævnte B-breve.
MedvenlighilsenSide 2/2
Pia Olsen Dyhr