Transportudvalget 2013-14
L 64
Offentligt
1312234_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
11. december 20132013-4611
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 15. november 2013 stillet mig følgende spørgs-mål 2 vedrørende L 64 - Forslag til lov om ændring af postloven. (Ændringer ivilkår for varetagelsen af befordringspligten og præciseringer af lovens anven-delsesområde, post til døren m.v.)., som jeg hermed skal besvare. Spørgsmåleter stillet efter ønske fra Hans Christian Schmidt (V).

Spørgsmål nr. 2:

Ministerens kommentarer udbedes til henvendelse af 6. november 2013 fraSammenslutningen af Danske Småøer, jf. TRU alm. del – bilag 48.

Svar:

For så vidt angår ønsket fra Sammenslutningen af Danske Småøer om, at derhelt skal ses bort fra de nuværende principper for postbetjeningen af øsam-fund, bemærker jeg, at muligheden for at begrænse postbetjeningen af småøer-ne har været gældende i en længere årrække, dvs. også i medfør af den lovgiv-ning, der var gældende før den nuværende postlov.Lovforslaget medfører ingen forringelser af postbetjeningen af småøerne, idetder lægges op til en fastholdelse af de principper, som Post Danmark A/S ogTrafikstyrelsen aftalte i 2007.I øvrigt kan jeg oplyse, at det indgår i den politiske tillægsaftale fra 26. juni2013, at de gældende principper for postbetjeningen af øsamfundene skal vide-reføres. Principperne blev grundigt drøftet i forligskredsen bag aftalen.Sammenslutningen ønsker desuden at fjerne muligheden i lovforslaget for ad-ministrativt at kunne udmønte fremtidige politiske aftaler inden for lovensrammer, uden fornyet forelæggelse for Folketinget. Hertil bemærker jeg, at ensådan bemyndigelse ikke kan udnyttes, uden at der forinden har været for-handlet nærmere herom med de partier, som står bag den politiske tillægsafta-le, ligesom den konkrete udmøntning som altid skal ske med respekt for post-loven.
Medvenlighilsen
Pia Olsen Dyhr