Transportudvalget 2013-14
L 64
Offentligt
1313526_0001.png
1313526_0002.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
16. december 20132013-4611
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 28. november 2013 stillet mig følgendespørgsmål 27 vedrørende L 64 - Forslag til lov om ændring af postloven. (Æn-dringer i vilkår for varetagelsen af befordringspligten og præciseringer af lo-vens anvendelsesområde, post til døren m.v.)., som jeg hermed skal besvare.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Henning Hyllested (EL).

Spørgsmål nr. 27:

Når det af bemærkningerne til lovforslaget fremgår, at ministeren i fremtidenvil kunne udmønte politiske aftaler ”uden fornyet forelæggelse for Folketinget”,hvordan forestiller ministeren sig dette gjort i praksis, og hvilken rolle indtagerFolketinget ifølge ministeren formelt, når politiske aftaler, som formelt set ikkehar noget at gøre med Folketinget, indgået mellem partier (eller gruppe af par-tier), udmøntes uden forelæggelse for Folketinget.

Svar:

I lovforslaget, jf. nr. 3, indgår forslag om en ændret affatning af den nuværendebemyndigelse til transportministeren, jf. postlovens § 15, stk. 1.I henhold til denne bestemmelse skal transportministeren i Post Danmark A/S’individuelle tilladelse til postbefordring kunne fastsætte vilkår for opfyldelse afbefordringspligten på en række områder: fysiske mål for de befordringspligtigepostforsendelser, service, og kvalitetskrav, hvilke dage der foretages omdeling,regler for nettet af betjeningssteder, regler for postbetjeningen af øer og be-grænsninger i postomdelingen.Denne bemyndigelse er udformet som en generel bestemmelse, som muliggør,at den politiske aftale af 26. juni 2013 kan udmøntes administrativt. Dette skerved, at de med forligskredsen aftalte ændringer af postservicen udmøntes i PostDanmark A/S’ individuelle tilladelse.Den generelle affattelse sikrer samtidig, at også fremtidige politiske aftaler mel-lem Folketingets partier (forligskredsen) kan udmøntes administrativt, dog påden betingelse, at disse aftaler holder sig inden for rammerne af bemyndigelsenog dermed indenfor lovens rammer.
Medvenlighilsen
Pia Olsen DyhrSide 2/2