Transportudvalget 2013-14
L 65
Offentligt
1317223_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
20. december 20132013-4864
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 2. december 2013 stillet mig følgende spørgs-mål vedrørende L65 - Forslag til lov om letbane på Ring 3. Af transportministerPia Olsen Dyhr (SF), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Henning Hyllested (EL).

Spørgsmål nr. 17:

Ministeren bedes oplyse, om der vil blive stillet krav om, at det letbanemateriel,der anskaffes, er i overensstemmelse med FN’s Handicapkonvention, således athandicappede, gangbesværede mv., nemt, uhindret og spontant kan bruge let-banen uden at være afhængig af assistance fra personellet eller andre passage-rer.

Svar:

Letbanetogene vil være af lavgulvstypen. Vogngulv og perron vil have sammehøjde, således at ind- og udstigning sker helt trinløst, som det er tilfældet påmetroen i dag. Ved adgangen til de 30-35 cm lave perroner vil der blive anlagtramper således, at adgangen til og fra togene vil være helt trinløs. Togene vilhave samme bredde som metrotogene, og der vil i lighed med, hvad der er til-fældet på metrotogene, blive indrettet flexpladser med plads til kørestole. Per-roner og adgangsveje vil blive indrettet iht. vejreglen ”Færdselsarealer for alle”,der er opdateret i 2013 bl.a. for implementering af FN’s Handicapkonvention.Der findes pt. ikke danske regler for indretning af letbanetog, men togene vilblive indrettet på basis af erfaringerne fra metroen samt udenlandske erfarin-ger, vejledninger mv., herunder erfaringer fra skandinaviske letbaner.
Medvenlighilsen
Pia Olsen Dyhr