Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14
L 92
Offentligt
1339828_0001.png
1339828_0002.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, 26. februar 2014Sagsnr.: 23643Dok.nr.: 641979

Fødevareministerens besvarelse af spørgsmål nr. 57 til L 92 stillet den 21. februar 2014

Spørgsmål nr. 57:

”Ministeren bedes redegøre for, hvorledes han vil sikre, at politiet i deres håndhævelse af lovenagere på en ensartet måde i samtlige politikredse bl.a. i relation til at tage initiativ forlange, athundeejeren dokumenterer hundens race også i situationer, hvor hunden ingen skade harforvoldt."

Svar:

Jeg kan oplyse, at alle sager om hunde i medfør af hundeloven- både vedrørende racer påforbudslisten og øvrige racer- afgøres på baggrund af politiets samlede vurdering afomstændighederne i den konkrete sag.Det er et generelt forvaltningsretligt princip at sikre, at enafgørelse, herunder f.eks. en afgørelse om aflivning, træffes på et tilstrækkeligt oplyst grundlag.Derudover har Fødevareministeriet den 24. februar anmodet Justitsministeriet om en udtalelse tilbrug for besvarelsen. Justitsministeriet har ved brev af 26. februar 2014 oplyst følgende, hvortiljeg kan henholde mig:”Rigspolitiet har – som overordnet og koordinerende myndighed for politikredsene på dette område– udsendt en vejledning til politikredsene om behandling af sager efter hundeloven. Vejledningenhar til formål at give det relevante personale ved politiet et mere indgående kendskab tilhundelovens regler samt at gennemgå den praktiske anvendelse af reglerne med henblik på atsikre en ensartet praksis i politikredsene. Vejledningen indeholder således bl.a. en beskrivelse afregelgrundlaget samt relevant praksis. Rigspolitiet reviderer løbende vejledningen som følge af nypraksis, ny lovgivning mv., og i det omfang, der er behov herfor, vil vejledningen blive revideretsom følge af den nye hundelov.Rigspolitiet aflægger som tilsynsmyndighed endvidere løbende besøg i de enkelte politikredse medhenblik på udførelse af kontrol med sagsbehandlingen af hundesager. I denne forbindelse foretagerRigspolitiet stikprøvekontrol af kredsens sager på hundeområdet, ligesom Rigspolitiet og/ellerkredsen har mulighed for at tage emner op, som er særligt relevante at drøfte i forhold tilsagsbehandlingen i den enkelte kreds.”
Ministeriet for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
Slotsholmsgade 12DK-1216 København K
Tel +45 33 92 33 01Fax +45 33 14 50 42
[email protected]www.fvm.dk
Derudover kan jeg i øvrigt oplyse, at politiet, bl.a. i samarbejde med Fødevarestyrelsen,afholderkurser i behandling af dyreværnssager, og at det er hensigten, at der skal afholdes lignende kurseri behandling af sager om hundeloven.
Dan Jørgensen
/ Cecilie Heerdegen Leth
2