L 9 Forslag til lov om ændring af lov om valg til Folketinget, lov om valg af danske medlemmer til Europa-Parlamentet, lov om kommunale og regionale valg, lov om offentlige veje m.v. og lov om private fællesveje.

(Hjælp til stemmeafgivning, valgret til Europa-Parlamentsvalg m.v. for personer med midlertidigt ophold i andre dele af riget, folkeafstemninger i henhold til særlig lov, ophængningstidspunkt for valgplakater m.v.).

Af: Social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V)
Udvalg: Social-, Indenrigs- og Børneudvalget
Samling: 2016-17
Status: Stadfæstet

Spørgsmål 13

Ministeren bedes yde teknisk bistand til et ændringsforslag til lovforslaget, hvori der tages højde for, at det kun er vælgere med reelt behov for hjælp til stemmeafgivningen henholdsvis brevstemmeafgivningen, der kan få hjælp alene af en af vælgeren personligt udpeget hjælper, dvs. uden at der tillige medvirker en myndighedsperson. Ændringsforslaget skal være med til at sikre, at ordningen ikke bliver misbrugt, f.eks. til at føre social kontrol i stemmerummet.
Dato: 14-12-2016
Status: Endeligt besvaret
Emne: valg og folkeafstemninger
Dokumentdato: 22-12-2016
Modtaget: 22-12-2016
Omdelt: 22-12-2016

L 9 - svar på spm. 13 om at yde teknisk bistand til et ændringsforslag til lovforslaget, hvori der tages højde for, at det kun er vælgere med reelt behov for hjælp til stemmeafgivningen henholdsvis brevstemmeafgivningen, der kan få hjælp alene af en af vælgeren personligt udpeget hjælper, fra økonomi- og indenrigsministeren

SOU L 9 svar på spm. 13 (pdf-version)
Html-version
Bilag 1. Ændringsforslag til lovforslag nr. L 9 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 14-12-2016
Modtaget: 14-12-2016
Omdelt: 14-12-2016

MFU spm., om at yde teknisk bistand til et ændringsforslag til lovforslaget, hvori der tages højde for, at det kun er vælgere med reelt behov for hjælp til stemmeafgivningen henholdsvis brevstemmeafgivningen, der kan få hjælp alene af en af vælgeren personligt udpeget hjælper, til økonomi- og indenrigsministeren

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version