Sagen er afsluttet. Vedtaget ved:  Rådets gennemførelsesforordning (EU) nr. 282/2011

Forordning om foranstaltninger til gennemførelse af direktiv 2006/112/EF om det fælles merværdiafgiftssystem

Forslag til Rådets forordning om foranstaltninger til gennemførelse af direktiv 2006/112/EF om det fælles merværdiafgiftssystem

Kommissionens dokumenter vedrørende sagen
Forslag til forordning
KOM20090672 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Sagens referencer
Fremsættelsesdato:
17.12.2009
Dokumenttype:
Forslag til forordning
Procedurenummer:
NLE/2009/0177
Beslutningsprocedure:
Ikke-lovgivningsmæssig procedure - NLE
Retsgrundlag:
Direktiv 2006/112/EF
EU's databaser om forslaget
  • 14-01-2011 kl. 11:00
    Møde nr. 15 i Europaudvalget
  • 03-12-2010 kl. 08:00
    Møde nr. 10 i Europaudvalget
Kommissionens forslag er en omarbejdning af Rådets direktiv 77/388/EØF ("det sjette momsdirektiv"). Formålet med direktivet er at forenkle momssystemet og sikre, at momsen på ydelser betales i forbrugslandet.

Med momspakken vil de væsentligste regler for stedet for levering af ydelser blive ændret. På den ene side indføres der en generel regel, som betyder, at der ved levering af ydelser til en afgiftspligtig person, skal svares moms i kundens land, mens der ved levering af ydelser til en ikke-afgiftspligtig person på den anden side skal svares moms i leverandørens land. For at disse regler kan anvendes korrekt, skal leverandøren derfor ikke blot utvetydigt kunne konstatere, hvor kunden befinder sig, men også hvilken status han har. Mange af de foreslåede foranstaltninger vedrører dette spørgsmål.

Der er også flere af bestemmelserne, der udgør undtagelser til disse generelle regler, således at det på den mest effektive måde sikres, at momsen af ydelser svares der, hvor de forbruges. Dette gælder f.eks. levering af restaurantydelser, udlejning af transportmidler, ydelser i forbindelse med fast ejendom, osv. Disse ydelser kræver også præcisering for at sikre korrekt anvendelse af reglerne.

Resumeet er udarbejdet af Folketingets EU-Oplysning. For yderligere notater m.v. om forslaget se boksen med "relaterede dokumenter".