EU på skoleskemaet i grundskolen
Med EU på skoleskemaet har vi lavet en række gratis undervisningsfilm, rollespil, publikationer, elevopgaver og lærervejledninger, som gør det nemmere for dig som underviser i grundskolen at arbejde med EU i undervisningen.
Undervisningsforløb, du kan bruge i din hverdag
Med vores undervisningsforløb får du hjælp og inspiration til at skræddersy et EU- forløb, som passer til lige netop din klasse og undervisning.
På den måde kan du vælge den model, som bedst passer til eleverne faglige niveau og den tid, I har til rådighed. Alle undervisningsforløbene er lavet i overensstemmelse med Undervisningsministeriets kompetenceområder og mål for samfundsfag.
50 år sammen i EU
EU-ugen (tilmelding til efteråret er åben nu)
Inspiration til din daglige undervisning
Mangler du inspiration og undervisningsmaterialer til, hvordan du kan arbejde med EU i undervisningen? Folketingets EU-Oplysningen har lavet en bred vifte af gratis undervisningsmaterialer, der gør det nemt og engagerende at sætte EU på skoleskemaet.
Materialerne er designet til at være let tilgængelige og relevante for eleverne i udskolingen. Derfor dækker de både grundlæggende og avancerede emner om EU.
Vores undervisningsmaterialer består af:
-
Publikationer
-
Podcast
-
Undervisningsfilm
»Hvad er EU?«
Undervisningshæfte målrettet eleverne i 8. og 9. klasse
Hvad er EU? Er et skolehæfte, som Folketingets EU-Oplysning har lavet specielt til eleverne i grundskolens ældste klasser.
Skolehæftet kan være omdrejningspunkt for et fuldt forløb om EU. Det kan også bruges tematisk ved at lade eleverne undersøge en række spørgsmål om EU, for eksempel: Hvorfor handler lande med hinanden? Hvordan løser lande bedst grænseoverskridende problemer? Og hvad gør et land, som er utilfreds med de fælles regler?
Bestil skolehæftet
Læs den digitale version
EU på kryds og tværs
Grundbog om EU, du kan bruge som inspiration til din undervisning
Bogen behandler EU ”på kryds og tværs” og gennemgår på en lettilgængelig måde alle de vigtigste emner for at forstå, hvad EU er for en størrelse, f.eks.: Medlemslande, EU’s historie, traktater, lovgivning, de danske forbehold, udvalgte politikområder og meget mere. Undervejs er der konkrete cases, der bruges som eksempler.
Bogen er målrettet elever på ungdomsuddannelser.
Bestil den trykte version
Læs den digitale version
Podcastserie
Podcastserie i tre afsnit, kan bruges i forberedelsen og undervisning
Danmark har været medlem af EU i mere end 50 år. Podcastserien dykker ned i tre udvalgte tidslommer, som beskriver Danmarks forhold til EU gennem tiden. Vært Anne Sofie Allarp taler med en perlerække af centrale aktører i dansk politik om, hvad der skete dengang, hvad der drev dem til det, de gjorde, og hvilken betydning det fik.
Mere information om podcastserien