Sagen er afsluttet. Vedtaget ved:  Afgørelse 2010/700/EU

Forslag til afgørelse om vedtagelse af bestemmelser om koordinering af de sociale sikringsordninger

Forslag til Rådets afgørelse om den holdning, som Fællesskabet skal indtage i det associeringsråd, der er oprettet i henhold til Euro-Middelhavsaftalen om oprettelse af en associering mellem De Europæiske Fællesskaber og deres medlemsstater på den ene side og Staten Israel på den anden side, vedrørende vedtagelse af bestemmelser om koordinering af de sociale sikringsordninger

Kommissionens dokumenter vedrørende sagen
Forslag til afgørelse
KOM20070793 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Sagens referencer
Fremsættelsesdato:
12.12.2007
Dokumenttype:
Forslag til afgørelse
Procedurenummer:
COM/2007/0793
Retsgrundlag:
Art. 300, stk. 2, afsnit 1 EF, Art. 310 EF
EU's databaser om forslaget

Forslaget lægger op til, at bestemmelserne om overførsel af sociale sikringsydelser som følge af gensidighedsprincippet finder anvendelse både på israelske arbejdstagere, der lovligt er beskæftiget på en medlemsstats område samt deres familiemedlemmer, der er lovligt bosat i en medlemsstat, og på EU-arbejdstagere, der lovligt er beskæftiget i Israel og medlemmer af deres familie, som lovligt er bosiddende i Israel. Forslaget omhandler både optjening af rettigheder og overførsel heraf til udbetaling i forbindelse med bopæl i Israel. 

En række associeringsaftaler med andre tredjelande indeholder lignende bestemmelser om koordinering af sociale sikringsordninger. Det drejer sig om lignende aftaler med Marokko, Algeriet, Tunesien, Kroatien og Den tidligere Jugoslaviske Republik Makedonien. Danmark deltager ikke i vedtagelsen pga. retsforbeholdet.

Resumeet er udarbejdet af Folketingets EU-Oplysning. For yderligere notater m.v. om forslaget se boksen med "relaterede dokumenter".