L 128 Forslag til lov om Grønlands Selvstyre.

Af: Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V)
Udvalg: Udvalget vedrørende Grønlandske Forhold
Samling: 2008-09
Status: Stadfæstet

Spørgsmål 29

Bestemmelsen i hjemmestyrelovens § 10 stk 3, om at regeringen kan pålægge hjemmestyret at gennemføre foranstaltninger, som er nødvendige til opfyldelse af internationale forpligtigelser, er ikke medtaget i udenrigskapitlet, idet der ifølge lovforslagets bemærkninger er lagt til grund, at en sådan beføjelse tilkommer regeringen også uden en særlig hjemmel i selvstyreloven. Betyder dette, at hvis Grønland overtræder f.eks. FN´s Børnekonvention, så kan regeringen pålægge Grønlands Selvstyre, at bringe forholdende i orden således at man lever op til f.eks. FN´s Børnekonvention.
Dato: 15-04-2009
Status: Endeligt besvaret
Dokumentdato: 21-04-2009
Modtaget: 21-04-2009
Omdelt: 21-04-2009

L 128 - svar på spm. 29, fra statsministeren

spm 29 svar (pdf-version)
Html-version
spm 29 oversend (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 15-04-2009
Modtaget: 15-04-2009
Omdelt: 15-04-2009

Spm. om, at bestemmelsen i hjemmestyrelovens § 10 stk 3, om at regeringen kan pålægge hjemmestyret at gennemføre foranstaltninger, som er nødvendige til opfyldelse af internationale forpligtigelser, er ikke medtaget i udenrigskapitlet, idet der ifølge lovforslagets bemærkninger er lagt til grund, at en sådan beføjelse tilkommer regeringen også uden en særlig hjemmel i selvstyreloven. Betyder dette, at hvis Grønland overtræder f.eks. FN´s Børnekonvention, så kan regeringen pålægge Grønlands Selvstyre, at bringe forholdende i orden således at man lever op til f.eks. FN´s Børnekonvention, til statsministeren

Spm. om, at bestemmelsen i hjemmestyrelovens § 10 stk 3, om at regeringen kan pålægge hjemmestyret at gennemføre foranstaltninger, som er nødvendige til opfyldelse af internationale forpligtigelser, er ikke medtaget i udenrigskapitlet, idet der ifølge lovforslagets bemærkninger er lagt til grund, at en sådan beføjelse tilkommer regeringen også uden en særlig hjemmel i selvstyreloven. Betyder dette, at hvis Grønland overtræder f.eks. FN´s Børnekonvention, så kan regeringen pålægge Grønlands Selvstyre, at bringe forholdende i orden således at man lever op til f.eks. FN´s Børnekonvention, til statsministeren (pdf-version)
Html-version