L 208 Forslag til lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje af almene boliger, lov om friplejeboliger, lov om ejerlejligheder og lov om indkomstbeskatning af aktieselskaber m.v. (selskabsskatteloven).

(Styring og finansiering af den almene boligsektor).

Af: Indenrigs- og socialminister Karen Ellemann (V)
Udvalg: Boligudvalget
Samling: 2008-09
Status: Stadfæstet

Spørgsmål 6

Idet der henvises til lovforslagets bemærkninger afsnit 2.5.2.2 Sideaktiviteter, hvor det fremgår, at der ved en revision af bekendtgørelsen om sideaktiviteter skal åbnes op for, at en boligorganisation kan engagere sig økonomisk i følgende erhvervsaktiviteter: -nyopførelse og etablering samt udlejning af erhvervsarealer, administration af opførelse og drift af private udlejningsejendomme og ejerboliger, visse ejendomsserviceydelser. Det fremgår, at det skal ske gennem særlige skattepligtige selskaber, hvor boligorganisationen skyder penge ind. I den forbindelse bedes ministeren oplyse: - Om der vil være nogen kontrol med bestyrelseshonorarer, direktørlønninger og frynsegoder i disse selskaber? - Om kommunen som tilsynsmyndighed vil have hjemmel til f.eks. at påbyde nedsættelse af honorarerne? - Hvilken sikring der vil være imod, at boligorganisationens fastansatte personale reelt arbejder for disse sideaktivitetsselskaber, men lønnes af lejerne via administrationshonoraret? - Hvordan vi ministeren sikre, at der ikke sker konkurrenceforvridning i forhold til private administrationsfirmaer?
Dato: 04-05-2009
Status: Endeligt besvaret
Dokumentdato: 12-05-2009
Modtaget: 12-05-2009
Omdelt: 13-05-2009

BOU L 208 - svar på spm. 6, fra indenrigs- og socialministeren

Spm_6_end (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 04-05-2009
Modtaget: 04-05-2009
Omdelt: 04-05-2009

Spm. om, hvilken sikring der vil være imod, at boligorganisationens fastansatte personale reelt arbejder for disse sideaktivitetsselskaber, men lønnes af lejerne via administrationshonoraret m.v., til indenrigs- og socialministeren