Sagen er afsluttet. Vedtaget ved:  Forordning (EU) nr. 265/2010

Ændring af konventionen om gennemførelse af Schengenaftalen og fri bevægelighed for indehavere af visum til længerevarende ophold

Forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om ændring af konventionen om gennemførelse af Schengenaftalen og forordning (EF) nr. 562/2066, hvad angår fri bevægelighed for indehavere af visum til længerevarende ophold

Kommissionens dokumenter vedrørende sagen
Forslag til forordning
KOM20090091 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Sagens referencer
Fremsættelsesdato:
27.02.2009
Dokumenttype:
Forslag til forordning
Procedurenummer:
COD/2009/0028
Beslutningsprocedure:
Almindelig lovgivningsprocedure - COD
Retsgrundlag:
Art. 77, stk. 2, litra b) TEUF, Art. 77, stk. 2, litra c) TEUF
EU's databaser om forslaget

Kommissionens forslag har til formål at lette bevægeligheden inden for Schengenområdet for tredjelandsstatsborgere, der har lovligt ophold i en af medlemsstaterne på grundlag af et "D"-visum til længerevarende ophold, der er udstedt af den pågældende medlemsstat.

Efter de nuværende Schengenregler kan en tredjelandsstatsborger med et nationalt visum til længerevarende ophold ("D"-visum) ved ophold på over tre måneder, kun opholde sig på den medlemsstats område, som udstedte visummet, og må være i transit gennem andre medlemsstater udelukkende med henblik på at nå frem til den medlemsstat, der udstedte visummet.

Forslag til Rådets forordning om ændring af konventionen om gennemførelse af Schengenaftalen, hvad angår visum til længerevarende ophold og indberetninger til Schengen-informationssystemet, KOM (2009) 0090.

Resumeet er udarbejdet af Folketingets EU-Oplysning. For yderligere notater m.v. om forslaget se boksen med "relaterede dokumenter".