Sagen er afsluttet. Vedtaget ved:  Forordning (EU) nr. 647/2010

Forslag til forordning om nedlukning af blok 1-4 i Kozloduy-kernekraftværket i Bulgarien "Kozloduy-programmet"

Forslag til Rådets forordning om Fællesskabets finansielle bistand med hensyn til nedlukning af blok 1-4 i Kozloduy-kernekraftværket i Bulgarien "Kozloduy-programmet"

Kommissionens dokumenter vedrørende sagen
Forslag til forordning
KOM20090581 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Sagens referencer
Fremsættelsesdato:
27.10.2009
Dokumenttype:
Forslag til forordning
Procedurenummer:
CNS/2009/0172
Beslutningsprocedure:
Høringsprocedure - CNS
EU's databaser om forslaget
Tillæg: SEK (2010) 1431

Kommissionen har fremsat forslag til en rådsforordning om EU-støtte til lukning af fire reaktorer på Kozloduy-kernekraftværket i Bulgarien. Med tiltrædelsesaftalen fik Bulgarien støtte hertil frem til og med 2009. 

Formålet med forslaget er at forlænge den finansielle støtte til Bulgarien til en sikker vedligeholdelse og nedlukning af de 4 reaktorer. Med forslaget ligestilles Bulgarien med Slovakiet og Litauen, der også har forpligtet sig til at nedlukke usikre kernekraftreaktorer før deres tekniske levetid er udløbet og som i forbindelse med deres tiltrædelsesaftaler fik forhandlet finansiel støtte hertil frem til 2013. 

Den foreslåede EU-støtte til nedlukningen af blok 1-4 på Kozloduy-kernekraftværket udgør 300 mio. € (ca. 2,2 mia. kr.) i perioden 2010-13. Støtten foreslås formidlet som en fortsættelse af EU-bidraget til den internationale fond for støtte til nedlukning af Kozloduy-kernekraftværket (KIDSF), som forvaltes af Den Europæiske Bank for Genopbygning og Udvikling (EBRD). Danmarks andel af EU-støtten for perioden 2010-13 udgør ca. 45 mio. kr.

Resumeet er udarbejdet af Folketingets EU-Oplysning. For yderligere notater m.v. om forslaget se boksen med "relaterede dokumenter".