Skat og udvikling Samarbejde med udviklingslandene om god forvaltningspraksis på skatteområdet

Meddelelse fra Kommissionen til Europa-Parlamentet, Rådet og Det Europæiske Økonomiske og Sociale udvalg. Skat og udvikling Samarbejde med udviklingslandene om god forvaltningspraksis på skatteområdet

Kommissionens dokumenter vedrørende sagen
Andre forberedende retsakter
KOM20100163 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Sagens referencer
Fremsættelsesdato:
21.04.2010
Dokumenttype:
Andre forberedende retsakter
Procedurenummer:
COM/2010/0163
EU's databaser om forslaget

Tillæg: SEK (2010) 426

Kommissionen fremlagde i 2009 en meddelelse om fremme af god politik og forvaltning på skatteområdet, KOM (2009) 0201, hvori den gjorde rede for, hvilke konkrete foranstaltninger der kan træffes for bedre at fremme princippet om god forvaltningspraksis på skatteområdet (gennemsigtighed, udveksling af oplysninger og fair skattekonkurrence) både i EU og over for tredjelande.

Den generelle målsætning er at forbedre samarbejdet på skatteområdet og bekæmpe skattesvig og -unddragelse på det bredest mulige geografiske grundlag.

Formålet med denne meddelelse er at opnå større positive samspilsvirkninger mellem skattepolitikken og udviklingspolitikken: meddelelsen indeholder forslag til, hvordan EU kan bistå udviklingslandene i arbejdet på at indføre effektive, retfærdige og bæredygtige skattesystemer og -administrationer, der kan gøre det nemmere at rejse indenlandske ressourcer i et skiftende internationalt miljø.

Kommissionen foreslår, at man:

  • yder større støtte til mobilisering af indenlandske indtægter i udviklingslandene
  • fremmer princippet om god forvaltningspraksis på skatteområdet og støtter udviklingslandenes kamp mod skatteunddragelse og andre former for skadelige skattepraksis

Resumeet er udarbejdet af Folketingets EU-Oplysning. For yderligere notater m.v. om forslaget se boksen med "relaterede dokumenter".